ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να επιλέξετε το σωστό τύπο καθαριστικού για το πρόσωπο

Η περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για λόγους υγείας, αλλά και εμφάνισης και αυτοπεποίθησης.

Πώς να επιλέξετε το σωστό τύπο καθαριστικού για το πρόσωπο

Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης προσώπου. Κρέμες, λοσιόν, μαντηλάκια, σαπούνια, τζελ, scrubs και αφρίζοντα καθαριστικά γεμίζουν τα ράφια των καταστημάτων. Προφανώς, δεν υπάρχει η λύση "ένα-για-όλα" και για αυτόν το λόγο πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το προϊόν εκείνο που ταιριάζει στην δική σας επιδερμίδα.

Τα καθαριστικά προσώπου σας προστατεύουν από πολλούς κινδύνους για την υγεία της επιδερμίδας. Απομακρύνουν την βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα, διευκολύνοντας έτσι την παραγωγή και εύκολη άνοδο των νέων κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος.

Εάν επιλέξετε το σωστό καθαριστικό προσώπου (ή συνδυασμό καθαριστικών), το πρόσωπό σας θα ανακτήσει μια πιο νεανική και υγιή εμφάνιση.

Πρώτα απ' όλα πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο της επιδερμίδας σας:

Κανονικό δέρμα: Αυτός ο τύπος δέρματος έχει μια σωστή ισορροπία υγρασίας, ελαίων και ανθεκτικότητας.

Λιπαρό δέρμα. Μήπως το πρόσωπό σας να φαίνεται να "γυαλίζει¨λίγες ώρες μετά το πλύσιμο; Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα σας παράγει αρκετά έλαια, πιο γρήγορα από άλλους τύπους δέρματος.

Ξηρό δέρμα. Το ξηρό δέρμα έχει πιο μικρούς πόρους που είναι δύσκολο να τους δούμε μερικές ώρες μετά το πλύσιμο.

Ευαίσθητο δέρμα. Αυτός ο τύπος δέρματος συχνά σας προκαλεί φαγούρα και ίσως το νιώθετε και "σφιχτό". Επίσης είναι πιθανό να έχετε περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις και έξαψη όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα χημικά.

Συνδυασμός δέρματος. Εάν ορισμένα τμήματα του προσώπου σας είναι λιπαρά, ενώ άλλα είναι ξηρά ή ευαίσθητα, τότε έχετε "ανάμικτο δέρμα".

Στη συνέχεια πρέπει να γνωρίζετε ποιό προϊόν ταιριάζει στον κάθε τύπο επιδερμίδας:

Αν έχετε ξηρό δέρμα, πρέπει να αποφύγετε τα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, πρέπει να επιλέξετε ένα καθαριστικό προσώπου με χαμηλό επίπεδο pH, το οποίο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τον ήπιο καθαρισμό των ελαίων που παράγει η επιδερμίδα σας.

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, πρέπει να αποφύγετε προϊόντα καθαρισμού που έχουν "προβληματικές" χημικές ουσίες ή είναι πολύ αρωματισμένα. Ορισμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε καθαριστικά προσώπου μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Συχνά, είναι οι χημικές ουσίες που περιέχονται στο πρόσθετο άρωμα και είναι γνωστές ως φθαλικές ενώσεις.

Επίσης, εάν φοράτε συχνά μακιγιάζ ή και σε μεγάλη ποσότητα, πρέπει να επιλέξετε ένα καθαριστικό προσώπου που να συνδυάζει και την αφαίρεση μακιγιάζ. Εάν εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει να επιλέξετε κάτι που να είναι αποτελεσματικό στη διατήρηση των πόρων σας, έτσι ώστε να μην φράζουν εύκολα με τον ιδρώτα και την βρωμιά.

Διαβάστε επίσης:

Πώς γίνεται η σωστή απολέπιση στο πρόσωπο

Τέλειοι κοιλιακοί μόλις με 3 ασκήσεις (φωτογραφίες)

Σπυράκια: Οι απίστευτες αιτίες που έχετε έξαρση ακμής

Οι 7 κανόνες για υγιή επιδερμίδα μετά τα 30