ΟΜΟΡΦΙΑ

Νέα μέθοδος αντιμετώπισης για τα σημάδια της ακμής

Ακόμη κι αν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά σπυράκια, αυτά μπορεί να αφήσουν στην επιδερμίδα μας το ανεξίτηλο στίγμα τους.

Νέα μέθοδος αντιμετώπισης για τα σημάδια της ακμής

Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν τα σημάδια της ακμής ώστε να γίνει και πάλι το δέρμα λείο και απαλό;

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση JAMA Dermatology καταδεικνύει ότι μια αποτελεσματική μέθοδος είναι το λέιζερ και μάλιστα το λέιζερ που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του τατουάζ.

Το λέιζερ διασπά τις χρωστικές από τα μελάνια που χρησιμοποιούνται για να γίνει το τατουάζ. Έπειτα από μερικές επισκέψεις, η απόχρωση του δέρματος επανέρχεται και πάλι στο φυσιολογικό.

Στο πλαίσιο της νέας δοκιμής, οι ερευνητές εφάρμοσαν την ίδια τεχνική σε 15 ενήλικες (μέση ηλικία 44 έτη) που είχαν σημάδια στο πρόσωπό τους λόγω παλαιότερης κρίσης ακμής. Οι συμμετέχοντες έκαναν συνολικά 6 συνεδρίες σε διάστημα μερικών μηνών.

Σύμφωνα με το Δρ Jeremy Brauer, οι συμμετέχοντες ήταν «ικανοποιημένοι έως πολύ ικανοποιημένοι» από τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Διάφορα είδη λέιζερ χρησιμοποιούνται ήδη για την ανάπλαση του δέρματος και την αντιμετώπιση των σημαδιών. Η διαδικασία ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό ώστε να παραχθεί περισσότερο κολλαγόνο και να ενισχυθούν οι συνδετικοί ιστοί του δέρματος.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πώς γίνεται ένα τατουάζ σε αργή κίνηση (βίντεο)
Αφαίρεση τατουάζ: Ό,τι θέλετε να ρωτήσετε!
Τα τατουάζ της Χρυσής Αυγής – πώς τα σβήνουν οι δερματολόγοι