ΟΜΟΡΦΙΑ

Έρευνα: Πόσο ανησυχούν άντρες και γυναίκες για την εξωτερική τους εμφάνιση

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τη φροντίδα για την εξωτερική μας εμφάνιση. Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ της φροντίδας της εμφάνισής μας και της υπερβολής στο χρόνο που αφιερώνουμε για αυτόν το σκοπό.

Έρευνα: Πόσο ανησυχούν άντρες και γυναίκες για την εξωτερική τους εμφάνιση

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η εμμονή με την εξωτερική εμφάνιση μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως άγχος, κατάθλιψη και διαταραχές στις διατροφικές συνήθειες.

Μια έρευνα από τη γνωστή εκπομπή TODAY του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC δείχνει πόσο χρόνο ξοδεύουν κατά μέσο όρο άντρες και γυναίκες σε ζητήματα που αφορούν την εξωτερική τους εμφάνιση.

Οι νεαρές γυναίκες ξοδεύουν 7,7 ώρες/εβδομάδα για αυτόν το σκοπό. Οι μεγαλύτερες γυναίκες ξοδεύουν 6,4ώρες/εβδομάδα ενώ για τους άντρες οι αριθμοί είναι αισθητά πιο χαμηλοί: 4,5 ώρες/εβδομάδα για τους νεαρούς άντρες και 4 ώρες/εβδομάδα για τους μεγαλύτερους άντρες.

Δείτε άλλα αποτελέσματα της έρευνας:

-Οι ενήλικες γυναίκες ανησυχούν περισσότερο τακτικά για την εμφάνισή τους (67% τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) από ό, τι για τα οικονομικά (62%), την υγεία (49%), τις σχέσεις (46%) ή την επαγγελματική τους επιτυχία (40%). Αντίστοιχα το 53% των ανδρών ανησυχεί τακτικά για την εμφάνισή του. Μόνο τα οικονομικά (59%) κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση μεταξύ των εβδομαδιαίων ανησυχιών για τους άνδρες.

-Το 77% των ενήλικων γυναικών και το 80% των εφήβων κοριτσιών παραπονέθηκαν για την εμφάνισή τους σε κάποιον, τουλάχιστον μία φορά μέσα στον τελευταίο μήνα.

-Το θέμα "εμφάνιση" ανησυχεί περισσότερο τις μητέρες. Το 73% αυτών ανησυχούν τακτικά για την εμφάνισή τους, σε σύγκριση με το 65% των γυναικών χωρίς παιδιά. Επίσης, το 57% των μητέρων ανησυχούν για το πώς η δική τους εικόνα του σώματος επηρεάζει τα παιδιά τους.

-Το 40% των ενήλικων γυναικών και το 65% των έφηβων κοριτσιών λένε ότι οι selfies και τα κολακευτικά σχόλια σε φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο τις κάνει να "αισθάνονται πιο σίγουρες", αλλά το 46% (και το 55% στα νεαρά κορίτσια) λέει ότι σε γενικές γραμμές, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις κάνουν να νιώθουν χειρότερα για την εμφάνισή τους.

-Το 78% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπαν ότι περνούν σχεδόν μια ώρα την ημέρα για την εμφάνισή τους για να "αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους."

-Σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) των ατόμων ηλικίας 16-34 ετών ανησυχούν ότι οι άνθρωποι τους κρίνουν από την εμφάνισή τους.

-Το 80% των εφήβων κοριτσιών συγκρίνουν τον εαυτό τους με "λαμπερές" εικόνες διάσημων γυναικών. Μεταξύ αυτών, σχεδόν οι μισές (56%) αισθάνονται δυσαρεστημένες με την εμφάνισή τους.

Επίσης, δείτε εκείνα τα μέρη του σώματος τα οποία απασχολούν περισσότερο άντρες και γυναίκες αναφορικά με την εξωτερική τους εμφάνιση:

2D11721744-body-image-graphic-top2.blocks desktop medium

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκια στον ποπό: 4 τρόποι να απαλλαγείτε

Αδυνάτισμα τώρα χωρίς στερήσεις - Ο ιδανικός προγραμματισμός για γρήγορα αποτελέσματα

Επίπεδη κοιλιά πριν τα Χριστούγεννα: Ιδού πώς θα τα καταφέρετε!

Οι 9 κακές συνήθειες που σας προκαλούν φούσκωμα