ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα περιορίσετε τους μεγάλους πόρους στην επιδερμίδα

Δεν έχει σημασία πόσο καλά φροντίζετε το δέρμα σας, ειδικά στο πρόσωπό σας, οι μεγάλοι πόροι μπορούν πάντα να εμφανιστούν και κάνουν τις όποιες κηλίδες και σημάδια στην επιδερμίδα σας να μοιάζουν ακόμη μεγαλύτερα.

Πώς θα περιορίσετε τους μεγάλους πόρους στην επιδερμίδα

Οι διευρυμένοι πόροι προκαλούνται κατά κανόνα από την αυξημένη λιπαρότητα στην επιδερμίδα και μπορεί να συνεχίσουν να μεγαλώνουν όσο περνούν τα χρόνια. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε τους διευρυμένους πόρους, ωστόσο, ορισμένες φυσικές θεραπείες έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τα διάφορα προϊόντα της αγοράς, τόσο όσον αφορά την ποιότητα της θεραπείας όσο φυσικά και το κόστος.

Δείτε μερικούς φυσικούς τρόπους για να περιορίσετε τους μεγάλους πόρους στην επιδερμίδα:

Μαγιονέζα

Το ξύδι και το αυγό που περιέχει, συρρικνώνουν τους πόρους και αφήνουν την επιδερμίδα πιο λεία και σφιχτή. Αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα να απλώσετε με απαλές κινήσεις στο πρόσωπό σας και να το αφήσετε να δράσει για 20 λεπτά, προκειμένου να δείτε σταδιακά τα πρώτα αποτελέσματα.

Προσοχή: Αν έχετε ήδη λιπαρή επιδερμίδα, τότε η χρήση μαγιονέζας δεν συνιστάται για εσάς.

Μάσκα με μέλι, λεμόνι, μήλο και γιαούρτι

Θα μπορούσε να είναι ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο (αν εξαιρέσετε το λεμόνι!), αλλά μπορεί να σας βοηθήσει και στην αντιμετώπιση των μεγάλων πόρων. Φτιάξτε τη μάσκα με μία κουταλιά γιαούρτι μέσα σε ένα ψιλοκομμένο μήλο. Προσθέστε μία κουταλιά μέλι και λίγο λεμόνι. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και στη συνέχεια εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το να δράσει για 15-20, ιδανικά πριν πέσετε για ύπνο, προτού ξεπλύνετε καλά.

Μάσκα αμυγδάλων

Τρίψτε 1/3 της κούπας αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά νερό και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργήσετε μια πάστα. Ξεκινώντας από την μύτη απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας στις περιοχές όπου έχετε το μεγαλύτερο πρόβλημα με διευρυμένους πόρους. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα.

Μάσκα με παπάγια

Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, τρίψτε μερικές φέτες από παπάγια σε αυτό. Μετά από 15 λεπτά πλύνετε το πρόσωπό σας ξανά με χλιαρό νερό. Αυτή η μέθοδος, εκτός από τους μεγάλους πόρους, καταπολεμάει και τα σπυράκια στην επιδερμίδα.

Διαβάστε επίσης:

Η γυμναστική που χαρίζει εγγυημένα επίπεδη κοιλιά

Γιατί δεν πρέπει να κόβετε τα πετσάκια από τα νύχια

Πέντε άγνωστες αλήθειες για τα αποσμητικά

Το λαχανικό που καταπολεμάει εγγυημένα την τριχόπτωση