ΟΜΟΡΦΙΑ

Ομορφιά: Όσα ρωτήσαμε το Google το 2014

Οι λέξεις και οι φράσεις που πληκτρολογούμε καθημερινά στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης της Google αποκαλύπτουν ποια θέματα και ερωτήματα μας απασχολούν.

Ομορφιά: Όσα ρωτήσαμε το Google το 2014

Όπως αναζητούμε πληροφορίες για διάσημους σταρ, για θέματα υγείας και σημαντικά γεγονότα εντός και εκτός της χώρας, ψάχνουμε απαντήσεις και σε θέματα ομορφιάς.

Ποια ήταν τα θέματα ομορφιάς που μας απασχόλησαν περισσότερο το 2014; Η Google μας απαντά...

1. «Πώς θα απαλλαγώ επιτέλους από την ακμή;»

Τα σπυράκια είναι αναμφίβολα μια επίμονη ενόχληση όχι μόνο στην εφηβεία αλλά και σε κάθε ηλικία. Ιδιαίτερα εάν επιμένουν για πολύ καιρό, μπορεί να αποτελέσουν πλήγμα για την αυτοπεποίθησή μας κι έτσι αναζητούμε φαρμακευτικές και φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης για να απαλλαγούμε μια και καλή. Το βενζοϊκό υπεροξείδιο και το σαλικυλικό οξύ είναι δύο σίγουρες λύσεις για την επίμονη ακμή. Ο ψευδάργυρος είναι ένα ακόμη συστατικό που βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας και εξαφανίσει τα εξανθήματα, ενώ μπορείτε να επιλέξετε και φυσικά συστατικά όπως η αλόη και το έλαιο τεϊόδεντρου.

2. «Πώς θα απαλλαγώ από τις ραγάδες;»

Οι ραγάδες είναι πιθανό να εμφανιστούν κατά την εγκυμοσύνη ή να είναι αποτέλεσμα της απότομης αυξομείωσης του βάρους. Δυστυχώς αντιμετωπίζονται αρκετά δύσκολα, ειδικότερα εάν έχει περάσει καιρός από την εμφάνισή τους και έχουν πλέον λευκό χρώμα (αντί για ροζ ή κοκκινωπό). Το ιδανικό σενάριο είναι να τις προλάβετε αμέσως μόλις εμφανιστούν. Οι κρέμες που ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα και τα προϊόντα που περιέχουν τρετινοΐνη είναι δυνατό να αποτρέψουν την επιδείνωση των ραγάδων. Μια πιο δραστική λύση για τις βαθιές ραγάδες είναι το λέιζερ μη επεμβατικής κλασματικής φωτοθερμόλυσης, δυστυχώς όμως οι συνεδρίες κοστίζουν αρκετά.

3. «Πόσο συχνά πρέπει να λούζομαι;»

Η απάντηση εξαρτάται κυρίως από τον τύπο των μαλλιών. Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν καθημερινό λούσιμο, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να λουζόμαστε μέρα παρά μέρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πάθουμε τίποτα εάν μια μέρα δεν προλαβαίνουμε να λούσουμε τα μαλλιά μας και από την άλλη το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο ξηρά και εύθραυστα, καθώς απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας του κρανίου που τα κρατούν ενυδατωμένα.

4. «Πώς θα απαλλαγώ από τις σακούλες κάτω από τα μάτια;»

Αν δεν κοιμάστε αρκετά και δεν πίνετε πολύ νερό σε καθημερινή βάση, πιθανώς να μην καταφέρετε να απαλλαγείτε ποτέ από τις σακούλες κάτω από τα μάτια! Πέρα από αυτές τις βασικές οδηγίες, καλό είναι να κάνετε απαλό μασάζ με κάποιο έλαιο κάτω από τα μάτια (προσοχή να μην έρθει σε άμεση επαφή με τα μάτια) ώστε να υποχωρήσει το πρήξιμο.

5. «Πώς θα συρρικνώσω τους πόρους του δέρματος στο πρόσωπο;»

Η απόφραξη των πόρων του δέρματος τους κάνει να μοιάζουν μεγαλύτεροι σε μέγεθος από το φυσιολογικό. Έτσι, απαιτείται καθημερινός καθαρισμός για να αντιμετωπιστεί αυτό το συχνό πρόβλημα ομορφιάς. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να επιλέξετε ένα προϊόν που ταιριάζει στο δικό σας τύπο δέρματος.

Περισσότερες απαντήσεις σε θέματα ομορφιάς θα βρείτε ΕΔΩ.