ΟΜΟΡΦΙΑ

Το μπαχαρικό-έκπληξη για μάσκα κατά της ξηροδερμίας

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που έχουν συχνά πρόβλημα με υπερβολική ξηρασία στην επιδερμίδα τους, τότε η λύση για εσάς ίσως κρύβεται στο ντουλάπι... της κουζίνας σας!

Το μπαχαρικό-έκπληξη για μάσκα κατά της ξηροδερμίας

Υπάρχει ένα μπαχαρικό που μπορεί να κάνει "θαύματα" για την ξηροδερμία και είναι πάρα πολύ εύκολο να φτιάξετε μια μάσκα ομορφιάς με αυτό, για να μαλακώσετε και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας.

Ο λόγος γίνεται για την κουρκούμη. Σε συνδυασμό με καλής ποιότητας λάδι δημιουργούν ένα πολύ ισχυρό μείγμα που φροντίζει σε βάθος το δέρμα.

Η κουρκούμη δεν χρησιμοποιείται μόνο για να προσθέσετε γεύση στο φαγητό μας, αλλά και ως καλλυντικό. Είναι εξαιρετική για την απολέπιση του δέρματος και θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης και της ξηροδερμίας. Μπορείτε επίσης να τη συνδυάσετε με άλλα συστατικά όπως λάδι καρύδας.

Πώς να κάνετε μάσκα με κουρκούμη

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σκόνη
1/2 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

Διαδικασία:

Ρίξτε το λάδι καρύδας στην κουρκούμη και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί η πάστα. Απλώστε τη στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή κοντά στα μάτια. Αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη μάσκα με χλιαρό νερό.

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο της μάσκας, και στεγνώστε καλά το πρόσωπό σας. Κάθε κίτρινος αποχρωματισμός θα πρέπει να έχει καθαρίσει όταν τελειώσετε.

Επαναλάβετε κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο ή το πρωί πριν κάνετε μπάνιο και θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα σε λίγες μέρες.

Προσοχή: Αν είστε αλλεργικοί στα συστατικά αυτά, συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού κάνετε οτιδήποτε.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις καλές συνήθειες που σας προκαλούν σπυράκια!

Ομορφιά: Όσα ρωτήσαμε το Google το 2014

Πώς θα περιορίσετε τους μεγάλους πόρους στην επιδερμίδα

Σετ γυμναστικών ασκήσεων διάρκειας 1' για το σπίτι (εικόνες)