ΟΜΟΡΦΙΑ

Πρόγραμμα διατροφής-γυμναστικής υπόσχεται τέλειο σώμα σε 4 εβδομάδες!

Δοκιμάσατε να μειώσετε την κατανάλωση υδατανθράκων, να απαρνηθείτε τη ζάχαρη και να βάλετε στη ζωή σας τη γυμναστική με στόχο να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας, αλλά η προσπάθειά σας έπεσε στο κενό.

Πρόγραμμα διατροφής-γυμναστικής υπόσχεται τέλειο σώμα σε 4 εβδομάδες!

Τώρα, ένα νέο πρόγραμμα που συνδυάζει τη σωστή διατροφή με τη συστηματική άσκηση υπόσχεται να σας χαρίσει τέλειο σώμα χωρίς κόπο.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Four-Week Fitness and Food Effect και αποτελεί πρωτοβουλία της ιατρού και διατροφολόγου Michelle Storfer και της γυμνάστριας Faya Nilsson.

Δεν πρόκειται για πρόγραμμα που υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα επιβάλλοντας στερήσεις και προκαλώντας σωματική εξουθένωση. Το Four-Week Fitness and Food Effect δεν απαγορεύει τους υδατάνθρακες, δεν υποστηρίζει ότι η πείνα είναι ευεργετική, δεν περιλαμβάνει ατελείωτες ώρες έντονης σωματικής άσκησης και μάλιστα συνιστά την κατανάλωση καφέ και ζεστής σοκολάτας!

Παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο πλάνο υπόσχεται να μεταμορφώσει το σώμα σε τέσσερις μόλις εβδομάδες. Βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών, στη μείωση του σωματικού λίπους, στη μυϊκή τόνωση και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Διατροφή

Το διατροφικό πλάνο περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και δύο σνακ την ημέρα. Η διατροφολόγος υπογραμμίζει ότι πρέπει να απολαμβάνουμε το φαγητό και να μην πεινάμε ποτέ. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι καθοριστικά στον πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής. Μεγαλύτερη σημασία έχει τι περιλαμβάνουμε και όχι τι αποκλείουμε από τη διατροφή μας. Ο αποκλεισμός διατροφικών ομάδων, η αυστηρή μέτρηση θερμίδων και οι πολύπλοκες διατροφικές οδηγίες εγγυώνται την αποτυχία οποιασδήποτε δίαιτας, επειδή έτσι το φαγητό είναι αγγαρεία και όχι απόλαυση!

Γυναστική

Ο γυμνάστρια συνιστά τις ασκήσεις bodyweight, στις οποίες χρησιμοποιούμε το ίδιο το σωματικό μας βάρος και αξιοποιούμε τη δύναμη της βαρύτητας για να σμιλέψουμε το σώμα μας και να δυναμώσουμε τους μύες μας. Το πρόγραμμα των 28 ημερών περιλαμβάνει επίσης στοχευμένες καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις (γυμναστική τύπου cardio) και ημέρες μόνο με διατάσεις ή μόνο ξεκούραση. Το πλάνο περιλαμβάνει τρεις 30λεπτες προπονήσεις με ασκήσεις bodyweight κάθε εβδομάδα, δύο ημέρες ξεκούρασης, μία ημέρα με διατάσεις και μία ημέρα έντονης γυμναστικής τύπου cardio.

Οι δύο επαγγελματίες δίνουν επίσης μικρά tips για καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, συμβουλεύουν να μην τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή αλλά να καθόμαστε στο τραπέζι της κουζίνας. Έτσι, δίνουμε την πρέπουσα σημασία στο γεύμα μας και απολαμβάνουμε περισσότερο το φαγητό μας. Επίσης, όπως και οι περισσότεροι διατροφολόγοι, συνιστούν να τρώμε με αργό ρυθμό και όχι βιαστικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Four-Week Fitness and Food Effect

Διαβάστε επίσης:

Οι κορυφαίες δίαιτες του 2015
Ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος: Δείτε τον αναλυτικό πίνακα
Η γυμναστική που χαρίζει εγγυημένα επίπεδη κοιλιά