ΟΜΟΡΦΙΑ

Ρινοπλαστική: Όμορφη μύτη, ελεύθερη αναπνοή

Υγεία και ομορφιά μαζί: Η πλέον δημοφιλής πλαστική επέμβαση σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία

Ρινοπλαστική: Όμορφη μύτη, ελεύθερη αναπνοή

Ρινοπλαστική: Και στη χώρα μας, η πιο δημοφιλής πλαστική επέμβαση

Η ρινοπλαστική, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας, αποτελεί την πιο δημοφιλή πλαστική επέμβαση προσώπου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη, χειρουργού ΩΡΛ, εξειδικευμένου στη ρινοπλαστική, από το σύνολο των πλαστικών επεμβάσεων προσώπου, το 60% αφορά στη ρινοπλαστική με ταυτόχρονη διόρθωση του ρινικού διαφράγματος, το 20% στη διόρθωση αφεστώτων ώτων (πεταχτά και μεγάλα αυτιά) και το υπόλοιπο 20% σε διάφορες άλλες επεμβάσεις, όπως βλεφαροπλαστική, αφαίρεση σπίλων και μορφωμάτων δέρματος προσώπου κτλ. Στη ρινοπλαστική, οι γυναίκες έχουν την πρωτιά με αναλογία 60% και ακολουθούν οι άνδρες με ποσοστό 40%. Η πλειοψηφία των χειρουργημένων για εγχείρηση ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστικής είναι άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 38 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι για ρινοπλαστική που προσέρχονται στο ιατρείο του κ. Παυλιδέλη, κατοικούν κατά 50% στο λεκανοπέδιο Αττικής, 35% στην υπόλοιπη ελληνική επαρχία και 15% στην Κύπρο και το εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι 60% των ενδιαφερόμενων ενημερώνονται για τον Dr. med. B. Παυλιδέλη μέσω διαδικτύου (internet), το 20% συστήνονται από χειρουργημένους του (mouth to mouth) και το υπόλοιπο 20% από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Ρινοπλαστική: Συνδυασμός γνώσης, πολύχρονης εμπειρίας, τέχνης και δεξιοτεχνίας

Ο σπουδαιότερος παράγοντας για την επιτυχία μιας Ρινοπλαστικής, όπως εξηγεί ο κ. Παυλιδέλης, είναι η επιλογή ενός εξειδικευμένου ρινοχειρουργού, ο οποίος πέρα από καλή γνώση και εμπειρία στο αντικείμενό του, γνωρίζει και εφαρμόζει όλες τις υπάρχουσες τεχνικές της ρινοπλαστικής. Επίσης, η αίσθηση της τέχνης και η δεξιοτεχνία στα δάκτυλα, είναι απαραίτητη προυπόθεση για τους δύσκολους και λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται. Τότε η επέμβαση είναι εύκολη, ασφαλής και απόλυτα επιτυχημένη, με το καλύτερο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα.

Ο έμπειρος ρινοχειρουργός διαπλάθει και διαμορφώνει το τελικό σχήμα και μέγεθος της μύτης, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου, όπως είναι η προβολή των ζυγωματικών (μήλα), η μορφή του πηγουνιού, το ύψος ή εύρος του μετώπου, το σχήμα και μέγεθος των χειλιών κλπ. Έτσι, η ολοκληρωμένη ρινοπλαστική εκτός της αισθητικής και λειτουργικής βελτίωσης της μύτης (ομορφιά και αναπνοή), τονίζει και αναδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου με τα οποία συνυπάρχει.

Επιλογή κατάλληλου ρινοπλαστικού: Το κλειδί της επιτυχίας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση αποτυχημένων επεμβάσεων ρινοπλαστικής. Ένας πολύ πιθανός λόγος γι' αυτό είναι ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι αποφασίζουν να χειρουργηθούν, ενδίδοντας σε υποσχέσεις απόκτησης τέλειας αισθητικής και λειτουργικής μύτης, με εφαρμογή αδόκιμων χειρουργικών προσεγγίσεων.

Συχνά, παρουσιάζονται στους υποψήφιους δήθεν νέες τεχνικές, χωρίς νάρκωση, χωρίς νυστέρι, αναίμακτα, χωρίς οστεοτομές και οίδημα (πρήξιμο), χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία ή διανυκτέρευση στην κλινική, με χρήση μόνο ειδικών ενέσιμων υλικών και πολλά άλλα, δηλαδή χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα δόκιμα επιστημονικά βήματα πραγματοποίησης επιτυχημένης ρινοπλαστικής. Όπως τονίζει ο κ. Παυλιδέλης, δεν είναι σωστό να δίδονται στους υποψήφιους υποσχέσεις πραγματοποίησης επιτυχημένης ρινοπλαστικής, λες και πρόκειται για αλλαγή της κόμμωσης των μαλλιών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα: www.pavlidelis.gr

Dr. med. Βασίλης Παυλιδέλης
Χειρουργός ΩΡΛ, Ειδικός στη Ρινοπλαστική
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βοchum, Γερμανία