ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς φεύγουν τα σημάδια από τα σπυράκια

Ακόμη κι όταν τα ενοχλητικά σπυράκια υποχωρήσουν, μπορεί να παραμείνουν στο δέρμα ουλές και μικρά σημάδια.

Πώς φεύγουν τα σημάδια από τα σπυράκια

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να αντιμετωπιστούν για να ξαναγίνει το δέρμα λείο και λαμπερό.

Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό θεραπειών ανάλογα με το είδος και το βάθος των δερματικών αλλοιώσεων.

1. Χυμός λεμονιού: Έχει λευκαντικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει να υποχωρήσουν τα σημάδια. Ο χυμός λεμονιού θα πρέπει να αναμειγνύεται με ίση ποσότητα νερού και να επαλείφεται μόνο επάνω στα σημάδια. Θα πρέπει να ξεπλένεται μετά από 15-20 λεπτά. Αμέσως μετά απαιτείται εφαρμογή ενυδατικής κρέμας, καθώς το κιτρικό οξύ του λεμονιού ξηραίνει το δέρμα.

2. Μέλι: Το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες κι ως φυσικό προϊόν είναι ιδιαίτερα απαλό για το δέρμα. Βοηθά να αντιμετωπιστεί η φλεγμονή και να υποχωρήσουν τα κόκκινα σημάδια. Μπορείτε να εφαρμόσετε το μέλι απευθείας επάνω στο σημάδι με μια μπατονέτα.

3. Αλόη: Καταπραΰνει το δέρμα και βοηθά να επουλωθούν τα τραύματα στο δέρμα. Η αλόη αναζωογονεί και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα. Θα τη βρείτε στο φαρμακείο σε μορφή τζελ ή μπορείτε να πάρετε το χυμό απευθείας από τα φύλλα του φυτού. Ο χυμός της αλόης εφαρμόζεται απευθείας επάνω στο δέρμα και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

4. Παγάκι από πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το κρύο νερό βοηθά να υποχωρήσει το οίδημα και το κοκκίνισμα.

5. Κρέμα με κορτιζόνη: Οι ειδικές κρέμες που περιέχουν κορτιζόνη βοηθούν ώστε να υποχωρήσουν οι φλεγμονές στο δέρμα και να επουλωθούν τα σημάδια. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να σας προτείνει το κατάλληλο προϊόν για το δικό σας τύπο δέρματος.

6. Ρετινοειδή: Τα ρετινοειδή είναι παράγωγα της βιταμίνης Α και περιέχονται σε δεκάδες προϊόντα περιποίησης. Τα ρετινοειδή ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

7. Πληρωτικές ουσίες: Οι ενέσεις με πληρωτικές ουσίες βοηθούν ώστε να αντιμετωπιστούν οι ουλές από τα σπυράκια. Χρειάζονται αρκετές θεραπείες ανά 4-6 μήνες.

8. Μικροδερμοαπόξεση ή χημικό πήλινγκ: Δεν εξαφανίζουν άμεσα τα σημάδια από τα σπυράκια, καθώς χρειάζεται χρόνος για να επανέλθει το δέρμα. Βοηθούν ώστε να απομακρυνθεί η επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και να αναδυθεί το νέο δέρμα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα θεραπεία εξαφανίζει τα σημάδια από τα σπυράκια
Εσωτερικά σπυράκια: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα τα εξαφανίσετε
Σπυράκια: Οι τροφές υψηλού και χαμηλού "κινδύνου" (γράφημα)