ΟΜΟΡΦΙΑ

Ποια είναι η σωστή δίαιτα μετά τα 40

Οι περισσότεροι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες παραπονούνται ότι όσο μεγαλώνουν τόσο δυσκολεύονται να χάσουν βάρος.

Ποια είναι η σωστή δίαιτα μετά τα 40

Πέραν των αλλαγών που συντελούνται στο σώμα, όπως η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, επιβραδύνεται και ο μεταβολισμός.

Μετά τα 40 το ενδοκρινολογικό σύστημα σας υποχρεώνει να καταβάλετε μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου ν' αδυνατίσετε ιδίως αν έχετε περάσει τα προηγούμενα χρόνια με δίαιτες πείνας.

froyta
Αυτό το έχετε διαβάσει;
Δίαιτα: Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους

Τι πρέπει να κάνετε

-Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Η βιταμίνη Ε αποτρέπει την εμφάνιση οιδήματος στο στήθος. Πηγές αποτελούν τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, τα φυτικά έλαια, η μαλακή μαργαρίνη και οι λιναρόσποροι. Το ασβέστιο μειώνει τις εξάψεις και βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στους ξηρούς καρπούς, στα πράσινη φυλλώδη λαχανικά και σε λιπαρά ψάρια.

-Μειώστε στο ελάχιστο τα κορεσμένα λίπη και αυξήστε το ελαιόλαδο κάνει καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα. Μην ξεχνάτε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και το φολικό οξύ που περιορίζουν την κατάθλιψη. Καλές πηγές είναιτα λιπαρά ψάρια, οι σπόροι και η μαλακή μαργαρίνη.

-Προτιμήστε τα ψάρια, τα πουλερικά και τα λαχανικά.

-Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στην εμμηνόπαυση και βρίσκεται στο κόκκινο κρέας, στα όσπρια, στο σπανάκι και στα δημητριακά.

-Τέλος, 20 λεπτά άσκηση την ημέρα είναι πολύ σημαντική.

Διαβάστε επίσης:
Τι λένε τώρα οι επιστήμονες για τη δίαιτα του γκρέιπφρουτ
Πεινάτε ενώ φάγατε πριν από λίγο; Δείτε τι φταίει