ΟΜΟΡΦΙΑ

Φανταστικές σπιτικές συνταγές για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα απώλειας μαλλιών αλλά ακόμα δεν μπορούν να βρουν το σωστό φάρμακο για να το αντιμετωπίσουν. Οι δερματολόγοι εξηγούν ότι η απώλεια μαλλιών είναι κάτι φυσιολογικό.

Φανταστικές σπιτικές συνταγές για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Τι γίνεται όμως όταν η απώλεια γίνεται πιο αισθητή; Ίσως το άτομο αυτό να πάσχει από αλωπεκία η οποία προκαλείται από ορμονικές διαταραχές, άγχος ή ακατάλληλη δίαιτα. Πιο κάτω σας δίνουμε κάποιες μικρές συνταγές με υλικά που σίγουρα έχτε στο σπίτι σας.

Κρεμμύδι και σκόρδο: μπορείτε να βρείτε αρκετά υλικά στην κουζίνα σας που θα βοηθήσουν στην περιποίηση των μαλλιών σας. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει πολύ καλό στα μαλλιά και τα βοηθάει να μακρύνουν είναι το θείο το οποίο μπορείτε να βρείτε στο κρεμμύδι και το σκόρδο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε το χυμό από ένα κρεμμύδι και να το απλώσετε σε όλο το κεφάλι σας για 15 λεπτά. Ξεπλυθείτε. Στη συνέχεια πάρτε 4-5 σκελίδες σκόρδο, ανακατέψτε τες με λίγο έλαιο καρύδας και βράστε τα για 2 λεπτά. Έπειτα εφαρμόστε το και πάλι σε όλο το κεφάλι.

Αυγό: άλλο ένα υλικό που είναι πλούσιο σε θείο και άλλες πρωτεΐνες και μέταλλα όπως ιώδιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, σελήνιο. Πρέπει να το συνδυάζετε με λίγο ελαιόλαδο. Χρειάζεστε λοιπόν ένα ασπράδι αυγού και 1 κ.γ ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λευκή πάστα που μπορείτε να βάλετε στα μαλλιά σας. Εφαρμόστε το για 15-20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Ιβίσκος: ο ιβίσκος είναι κατάλληλος για την θρέψη και την αναζωογόνηση των μαλλιών σας. Καθυστερεί την εμφάνιση άσπρων τριχών και βοηθάει στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας καθώς και της φαλάκρας. Πάρτε 2 λουλούδια ιβίσκου και ανακατέψτε τα στο μπλέντερ με λίγο σουσαμέλαιο ή έλαιο καρύδας. Έπειτα απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε.

Διαβάστε ακόμη:

Δώστε τέλος στην τριχόπτωση και το γκριζάρισμα με... σκόρδο

Ξαφνική τριχόπτωση: Οι 6 αιτίες που την πυροδοτούν