ΟΜΟΡΦΙΑ

Fractional laser & PRP: Η θεραπεία προσώπου που χτίζει κολλαγόνο

Μια νέα ατραυματική μέθοδος βοηθά το δέρμα να «χτίσει» καινούριο κολλαγόνο και να ανανεωθεί

Fractional laser & PRP: Η θεραπεία προσώπου που χτίζει κολλαγόνο

Ένας πρωτοποριακός συνδυασμός δύο μη επεμβατικών θεραπειών εφαρμόζεται τελευταία στο ιατρείο. Ανεβάζει τα επίπεδα του κολλαγόνου στο δέρμα, ενώ την ίδια στιγμή σβήνει λεπτές ρυτίδες, σημάδια ακμής, πανάδες και αποκαθιστά τη χαλάρωση του οβάλ του προσώπου. Όλα αυτά χωρίς σημάδια και μελανιές.

Η ιατρική μέθοδος fractional laser σε συνδυασμό με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP προσελκύει ακόμα και κόσμο που κάποτε προτιμούσε τα ήπια πίλινγκ και μια κούρα ομορφιάς για να αισθανθεί όμορφα, χωρίς όμως να βλέπει το αποτέλεσμα που θέλει στο δέρμα του.

Η ζήτηση που υπάρχει για την καινούρια θεραπεία ανάπλασης fractional laser συνδυαστικά με PRP, γνωστή και ως Total Plasma Lift, οφείλεται και στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα. Στα διεθνή ιατρικά συνέδρια τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν δερματολόγοι από περιστατικά ασθενών τους είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

Όπως εξηγεί η δερματολόγος Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη που εφαρμόζει fractional laser συνδυαστικά με μεσοθεραπεία PRP στο κέντρο Δερματολογίας Cosmetic Derma Medicine: «Το fractional laser προκαλεί μικροτραυματισμούς <1 mm καθώς ανοίγει παράλληλες οπές στο βάθος της επιδερμίδας. Δεν υπάρχουν σημάδια και το επόμενο διάστημα ο οργανισμός παράγει τοπικά κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα το δέρμα να αναγεννάται και να είναι λαμπερό και πιο νεανικό».

Αμέσως μετά την εφαρμογή του fractional laser ο γιατρός κάνει αιμοληψία. Ακολουθεί επεξεργασία του αίματος και ενεργοποίηση του πλάσματος. Στην συνέχεια το εγχέει κάτω από το δέρμα. «Ο συνδυασμός αυτός κτίζει νέο κολλαγόνο και καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος» καταλήγει η γιατρός.

Η μέθοδος γίνεται με ασφάλεια ακόμα και λίγες μέρες πριν από ένα σημαντικό event.

Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr