ΟΜΟΡΦΙΑ

Πόσα κιλά πρέπει να χάσετε για να “φανεί” στο πρόσωπό σας

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να κάνετε δίαιτα, τότε σίγουρα έχετε νιώσει την αγωνία πότε θα “φανεί” η προσπάθειά σας. Πότε δηλαδή θα καταλάβουν οι φίλοι, οι συνάδελφοι ή το αντικείμενο του πόθου σας ότι έχετε απαλλαγεί από μερικά περιττά κιλά.

Πόσα κιλά πρέπει να χάσετε για να “φανεί” στο πρόσωπό σας

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο έρχεται να δώσει την πολυπόθητη απάντηση στο ερώτημα αυτό!

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, απώλεια βάρους της τάξης των 3,5 με 4 κιλών γίνεται αντιληπτή από φίλους και συγγενείς, κυρίως λόγω των αλλαγών που συνεπάγεται στην όψη του προσώπου.

Ωστόσο, το συμπέρασμα-έκπληξη της μελέτης ήταν το εξής: Για να είναι κάποιος πιο ελκυστικός στο αντίθετο φύλο πρέπει να η απώλεια βάρους να είναι σχεδόν διπλάσια, δηλαδή 7 με 8 κιλά.

Στόχος των ερευνητών ήταν να εξετάσουν πώς επηρεάζει η απώλεια βάρους τη συσσώρευση λίπους στο πρόσωπο, ανάλογα με το πόσα κιλά χάνονται αλλά και το πότε γίνεται αντιληπτή μια αλλαγή στο πρόσωπο.

Δημιούργησαν για το σκοπό αυτό μια σειρά φωτογραφιών γυναικών και αντρών ηλικίας 20 έως 40 ετών. Επεξεργάστηκαν κάθε φωτογραφία ώστε το πρόσωπο να αλλάζει βάσει κιλών. Μια ομάδα εθελοντών έπρεπε να συγκρίνουν τυχαία επιλεγμένα ζεύγη φωτογραφιών και να δηλώσουν ποιο πρόσωπο πίστευαν ότι αντιστοιχεί σε άτομο μεγαλύτερου βάρους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συσσώρευση λίπους στο πρόσωπο αναλογεί στο Δείκτη Μάζας Σώματος. Παράλληλα, είναι ενδεικτική για την υγεία, καθώς η αυξημένη συσσώρευση λίπους στο πρόσωπο έχει συνδεθεί με την κακή κατάσταση της υγείας, όπως το αδύναμο ανοσοποιητικό ή η κακή καρδιαγγειακή υγεία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για να είναι κάποιος πιο ελκυστικός στο αντίθετο φύλο, πρέπει η απώλεια βάρους να φανεί κυρίως στο πρόσωπό του και όχι στο σώμα του.

“Οι γυναίκες και οι άντρες μεσαίου αναστήματος πρέπει να πάρουν ή να χάσουν περίπου 3,5 με 4 κιλά ώστε να φανεί στο πρόσωπό τους”, εξηγεί ο Δρ Νίκολας Ρουλ από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, συμπληρώνοντας πως “πρέπει όμως να χάσουν περίπου τα διπλάσια κιλά για να πει κάποιος ότι είναι πλέον πιο ελκυστικοί”.

Διαβάστε επίσης:

Γυμνάζεστε αλλά δεν χάνετε κιλά; Δείτε τι φταίει
Διατροφή: O κανόνας 80/20 που εφαρμόζουν η Τζέσικα Άλμπα και η Μιράντα Κερ
Μειώστε το σωματικό σας λίπος κατά 1/3 με αυτήν την απλή συνήθεια