ΟΜΟΡΦΙΑ

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Γιατί ξεφλουδίζουν τα πέλματα;

Ο Mikhail Varshavski ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι γιατρός!

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Γιατί ξεφλουδίζουν τα πέλματα;

Μεταξύ των εφημεριών στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ όπου κάνει την ειδικότητά του και των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Limitless Tomorrow που έχει ιδρύσει με σκοπό την οικονομική ενίσχυση νέων, ο εμφανίσιμος γιατρός βρήκε λίγο χρόνο για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που αφορά στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα του πέλματος.

Σε συνεργασία με το Women’s Health, ο Mikhail Varshavski απαντά μέσα από βίντεο ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με διάφορα καθημερινά ζητήματα υγείας.

Η ερώτηση αυτής της εβδομάδας είναι: «Τι μπορεί να προκαλεί το ξεφλούδισμα του πέλματος, όταν δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα;»

Όπως εξηγεί ο γιατρός, το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας των πελμάτων είναι ένα σύμπτωμα που απαντάται σε ποικίλες παθήσεις, κυρίως στην πάθηση που ονομάζεται «πόδι του αθλητή» (athlete's foot) και αφορά στην μόλυνση του πέλματος από μύκητες.

Συμβαίνει επίσης σε υγιείς αθλητές λόγω της επιλογής ακατάλληλων αθλητικών παπουτσιών. Εάν το παπούτσι δεν εφαρμόζει καλά στο πέλμα, τότε μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επιδερμίδα. Πιθανά συμπτώματα είναι το ξεφλούδισμα, ο σχηματισμός φουσκάλας κ.α.

Για τους παραπάνω λόγους, ο γιατρός συνιστά στους ασθενείς του που πρόκειται να ξεκινήσουν γυμναστική (π.χ. τρέξιμο, ποδηλασία) να απευθυνθούν σε κατάστημα αθλητικών ειδών ώστε να επιλέξουν τα παπούτσια που ταιριάζουν στις δικές τους ανάγκες. Στα περισσότερα καταστήματα αθλητικών ειδών, ο υπάλληλος είναι σε θέση να εξετάσει την καμπυλότητα του πέλματος ώστε να προτείνει το κατάλληλο παπούτσι και να αποφευχθούν προβλήματα.

Δείτε κι αυτό:

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Οι μύκητες των γεννητικών οργάνων αντιμετωπίζονται χωρίς φάρμακα;

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό για τις κρίσεις άγχους;

Ο πιο σέξι γιατρός μάς λέει πώς να καθαρίσουμε σωστά τα αφτιά μας! (video)