ΟΜΟΡΦΙΑ

Πόσα κιλά θα χάσετε εάν πίνετε δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα

Μια απλή και ανέξοδη στρατηγική αδυνατίσματος είναι η κατανάλωση νερού πριν από κάθε γεύμα.

Πόσα κιλά θα χάσετε εάν πίνετε δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα

Αν και το νερό από μόνο του δεν αδυνατίζει, συμβάλλει έμμεσα στην απώλεια των περιττών κιλών επειδή προωθεί το αίσθημα του κορεσμού.

Την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής αυτής αποδεικνύει ένα πείραμα που περιγράφεται στο επιστημονικό περιοδικό Obesity.

bigstock Water 1638566

Στο πλαίσιο της δοκιμής, οι ερευνητές χώρισαν τους υπέρβαρους/παχύσαρκους συμμετέχοντες (άντρες και γυναίκες) σε δύο ομάδες. Όλοι οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν ολιγοθερμιδική δίαιτα (δηλαδή λάμβαναν από τις τροφές λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανούσαν με σωματική δραστηριότητα), όμως οι συμμετέχοντες της μίας εκ των δύο ομάδων έλαβαν επίσης οδηγία να πίνουν περισσότερο νερό.

Η δοκιμή είχε διάρκεια 12 εβδομάδες και η πρόσληψη θερμίδων ήταν 1.200 για τις γυναίκες και 1.500 για τους άντρες. Όσον αφορά την ομάδα του νερού, η οδηγία ήταν να πίνουν 500 ml νερό (δύο ποτήρια) 30 λεπτά πριν από καθένα από τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας.

bigstock Girl Drinking Water Sitting On 116885096

Και στις δύο ομάδες παρατηρήθηκε απώλεια βάρους 5-8 κιλών στο διάστημα των 12 εβδομάδων, όμως η ομάδα του νερού έχασε επιπλέον 2 κιλά.

Η έκβαση αυτή φάνηκε οφείλεται στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στην ομάδα του νερού έπαιρναν λιγότερες θερμίδες από τα γεύματά τους. Σύμφωνα με τις σχετικές αναλύσεις, η πρόσληψη θερμίδων ήταν μειωμένη κατά 40 θερμίδες περίπου ανά γεύμα για την ομάδα του νερού.

Πηγή: PLOS Blogs

Διαβάστε επίσης:

Πρέπει να τρώμε το νερό και όχι να το πίνουμε, υποστηρίζουν οι ειδικοί

Ποιος ο ρόλος του νερού στο αδυνάτισμα