ΟΜΟΡΦΙΑ

Υπόθεση δίαιτα: Έξι μύθοι που κάνουν έξαλλους τους διατροφολόγους

Η απώλεια βάρους είναι ένα μία σύνθετη υπόθεση και η αποτελεσματικότητά της επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους.

Υπόθεση δίαιτα: Έξι μύθοι που κάνουν έξαλλους τους διατροφολόγους

Ίσως να είναι τελικά και αυτός ο λόγος που κυκλοφορούν τόσοι μύθοι σχετικά με τις δίαιτες.

Διαβάστε έξι από τους πιο διαδεδομένους μύθους, τους οποίους οι διαιτολόγοι μας καλούν να σταματήσουμε να πιστεύουμε.

Σταματήστε να τρώτε γλουτένη

Αν δεν πάσχετε από κοιλιοκάκη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλείσετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας, καθώς δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αντιθέτως, η κατανάλωση προϊόντων χωρίς γλουτένη επιβαρύνει την τσέπη σας, αφαιρεί γεύση από το φαγητό και δεν εγγυάται την χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων.

Όλα εξαρτώνται από τη άσκηση

Πλήθος ερευνών έχουν δείξει ότι το να ακολουθεί κάποιος την κατάλληλη δίαιτα χωρίς να γυμνάζεται είναι πιο αποτελεσματικό σε σχέση με το να γυμνάζεται μόνο αλλά να μην κάνει δίαιτα. Αν θέλετε πάντως να χάσετε βάτος και να το διατηρήσετε, είναι σκόπιμο να ακολουθήσετε ένα συνδυασμό δίαιτας, άσκησης και άλλων αλλαγών στον τρόπο ζωής.

Αν είσαι υγιής, δεν χρειάζεται να ελέγχεις πόσο τρως

Δεν είναι ανάγκη να μετράτε τις μπουκιές σας, οι μερίδες όμως παίζουν πραγματικά ρόλο, ειδικά όταν πρόκειται για παχυντικές τροφές, δηλαδή με πολλές θερμίδες και λιπαρά. Προσπαθήστε να βάλετε στη διατροφή σας τα καλά λιπαρά που προέρχονται από τους ξηρούς καρπούς, το αβοκάντο, και το ελαιόλαδο.

bigstock Diet Decision 71663104

Μία ελεύθερη μέρα επιταχύνει τον μεταβολισμό

Η μεγάλη πρόσληψη θερμίδων την ελεύθερη μέρα, έχει ως αποτέλεσμα την αποθήκευση λίπους τις επόμενες μέρες. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε σε καλό επίπεδο τον μεταβολισμό σας και να κάψετε λίπος δεν είναι να φάτε μια ολόκληρη πίτσα την Κυριακή αλλά να τρώτε σε καθημερινή βάση λίγους υδατάνθρακες, να κοιμάστε καλά και να είστε εντός των θερμιδικών ορίων.

Μόνο διατροφή και άσκηση

Ο ύπνος, το άγχος και το περιβάλλον παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Ειδικά η σχέση μεταξύ ύπνου και βάρους είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς όσο λιγότερο κοιμάστε τόσο περισσότερα κιλά θα δείχνει η ζυγαριά. Το άγχος είναι μια εξίσου σημαντική παράμετρος, καθώς μπορεί να σας οδηγήσει σε κατανάλωση αλκοόλ ή λάθος διατροφή. Το χρόνιο στρες τέλος, δεν επηρεάζει μόνο την όρεξη, αλλά και τις ορμόνες σας, οι οποίες ρυθμίζουν τον τρόπο που το σώμα σας καίει θερμίδες.

Πες αντίο σε όλα τα ανθυγιεινά τρόφιμα

Δεν χρειάζεται να κόψετε μαχαίρι τις πατάτες, το παγωτό και όλες τις τροφές που αγαπάτε για να αδυνατίσετε. Πάντα υπάρχει χώρος για λιπαρά, γλυκά ή αλμυρά τρόφιμα και αλκοόλ, αρκεί να καταναλώνονται με τον σωστό τρόπο, δηλαδή με μέτρο. Εάν στραφείτε σε μια στερητική δίαιτα που αποκλείει όλα τα παραπάνω, το πιθανότερο είναι ότι θα αποτύχετε και θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν για παράδειγμα σας αρέσουν τα γλυκά, βάλτε όρια στην κατανάλωσή τους. Φάτε ένα γλυκό μία φορά την εβδομάδα και όχι κάθε μέρα, καθώς και ικανοποίηση παίρνετε και δεν ρισκάρετε την αποτελεσματικότητα της δίαιτας.

Διαβάστε επίσης:

Τροφές που καίνε το λίπος: Μύθος ή αλήθεια;

Πόσο καιρό πρέπει να κάνετε δίαιτα για να μείνετε αδύνατοι για πάντα

Αδυνάτισμα: Οι 5 κορυφαίοι συνδυασμοί τροφών για καλύτερα αποτελέσματα