ΟΜΟΡΦΙΑ

Μύθοι και αλήθειες για την τριχόπτωση

Πολλούς από εμάς μας απασχολεί ή μας έχει απασχολήσει στοπαρελθόν το θέμα της απώλειας μαλλιών.

Μύθοι και αλήθειες για την τριχόπτωση

Πολλούς από εμάς μας απασχολεί ή μας έχει απασχολήσει στοπαρελθόν το θέμα της απώλειας μαλλιών.

Πόσα από αυτά που γνωρίζουμε όμως είναι αλήθεια και πόσααπλά «μύθοι της τριχόπτωσης»;

Συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε 6 αλήθειες για τηντριχόπτωση, που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα μαλλιά σας, στη θέση τους!

Το κράνος δεν προκαλείτριχόπτωση

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, πρόκειται απλά για έναν μύθοκαι το μόνο που καταφέρνετε, όταν οδηγείτε μηχανή χωρίς κράνος, είναι να εκθέτετεσε κίνδυνο τη ζωή σας.

Το συχνό λούσιμο, το πιστολάκικαι το τζελ δεν προκαλούν απώλεια μαλλιών

Δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, επιστημονική έρευνα που νααποδεικνύει ότι οι παραπάνω συνήθειες επηρεάζουν τη διαδικασία παραγωγής τηςτρίχας.

Η τριχόπτωση συχνάοφείλεται σε ορμονικές διαταραχές

Αν παρατηρείτε τριχόπτωση που επιμένει για μεγάλο χρονικόδιάστημα και σημαντική αραίωση, τότε το πιο πιθανό είναι ότι το πρόβλημαοφείλεται στις ορμόνες σας.

Αν χάνετε μέχρι 100 τρίχες την ημέρα, τότε αυτό είναιφυσιολογικό, αν όμως καθημερινά η απώλεια τριχών φθάνει σε διπλάσιο αριθμό απ'ό, τι στο παρελθόν θα πρέπει να δείτε γιατρό.

Οι φαλακροί άνδρεςδεν έχουν περισσότερη τεστοστερόνη

Πρόκειται για μία πολύ διαδεδομένη άποψη, που, ωστόσο, δενεπαληθεύεται επιστημονικά. Οι ειδικοί εξηγούν ότι σημαντικό ρόλο στηντριχόπτωση ίσως παίζει η κληρονομικότητα, η οποία μπορεί να προδιαθέτει σε ευαισθησία σταανδρογόνα.

Η τριχόπτωση τουφθινοπώρου είναι φυσιολογική

Η απώλεια μαλλιών που παρατηρείται κάθε φθινόπωρο, δενπρέπει να μας ανησυχεί και ανήκει στη διαδικασία ανανέωσης των μαλλιών.

Τόνος και σολομόςενισχύουν τη δομή της τρίχας

Οι τροφές αυτές περιέχουν πολλά Ω-3 λιπαρά οξέα. Σύμφωνα μεέρευνα, όσοι καταναλώνουν ψάρια έχουν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες ναχάσουν τα μαλλιά τους.