ΟΜΟΡΦΙΑ

Τρεις συμβουλές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Χάνετε τα μαλλιά σας και μαζί με αυτά και την αυτοπεποίθησή σας;Μην αγχώνεστε!

Τρεις συμβουλές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Χάνετε τα μαλλιά σας και μαζί με αυτά και την αυτοπεποίθησή σας;Μην αγχώνεστε!

Αν παρατηρείτε ότι χάνετε μεγαλύτερο αριθμό τριχών από ό,τισυνήθως, ενώ η απώλεια αυτή συνεχίζεται για διάστημα μεγαλύτερο των δύοεβδομάδων, τότε πρόκειται για ένδειξη ότι πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας!

Δείτε τι συστήνουν οι ειδικοί για την αποτελεσματική αντιμετώπισητης κατάστασης:

Προμηθευτείτε ένα δυναμωτικό σαμπουάν

Χρησιμοποιήστε ένα δυναμωτικό σαμπουάν και μια αγωγή, καθώςκαι κάποιο καλλυντικό συμπλήρωμα δια­τροφής κατά της τριχόπτωσης. Τα προϊόντααυτά περιέχουν συστατικά που ενισχύουν τη ρίζα και δυναμώνουν το στέλεχος τηςτρίχας, παρατείνοντας το χρόνο ζωής της. Επιπλέον, πολλά από αυτά δίνουν όγκοστα μαλλιά, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο πλούσια και υγιή.

Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε αρκετές πρωτεΐνες

Το κύριο στέλεχος της τρίχας αποτελείται κατά βάση απόπρωτεΐνη, ενώ η ρίζα από αμινοξέα. Ενισχύστε, λοιπόν, τη διατροφή σας με τροφέςπλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια και τυριά, καθώς και μεγιαούρτι, δημητριακά ολικής άλεσης, κόκκινο κρέας, ξηρούς καρπούς και αυγά,δηλαδή τροφές που συμμετέχουν στη σύνθεση των αμινοξέων.

Μην υποτιμάτε την αξία του μασάζ

Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής καθώς λούζεστε ήοποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μικρές κυκλικές κινήσειςμε τις άκρες των δαχτύλων θα βοηθήσουν στην καλύτερη αιμάτωση του τριχωτού.