ΟΜΟΡΦΙΑ

Μηλόξυδο: Πώς θα το χρησιμοποιήσετε ως… καλλυντικό!

Ταιριάζει υπέροχα σε σαλάτες και χρησιμοποιείται για το μαρινάρισμα, όμως το μηλόξυδο βρίσκει αρκετές εφαρμογές και εκτός κουζίνας.

Μηλόξυδο: Πώς θα το χρησιμοποιήσετε ως… καλλυντικό!

Γνωρίστε την ευεργετική του δράση για το δέρμα και τα μαλλιά.

1. Για πιο απαλή επιδερμίδα στο σώμα

Προσθέστε περίπου 250 ml μηλόξυδο σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και χαλαρώστε για 15 λεπτά. Το pH του μηλόξυδου είναι παρόμοιο με το pH της προστατευτικής στιβάδας του δέρματος κι έτσι βοηθά στην εξισορρόπηση της οξύτητας.

2. Για τόνωση της επιδερμίδας του προσώπου

Αναμειγνύετε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με δύο κούπες νερό. Με ένα βαμβάκι, απλώνετε σε στεγνό δέρμα χωρίς να ξεπλύνετε μετά με νερό. Τα φυσικά α-υδροξυοξέα και το οξικό οξύ του μηλόξυδου ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και συρρικνώνουν τους πόρους.

3. Για λαμπερά μαλλιά

Αναμειγνύετε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με μία κούπα νερό και βρέχετε τα μαλλιά μετά το λούσιμο. Ξεπλένετε καλά και απλώνετε μια ελαφριά κρέμα μαλλιών. Το οξικό οξύ του μηλόξυδου απομακρύνει τα υπολείμματα των προϊόντων περιποίησης από τα μαλλιά και χαρίζει λάμψη.

4. Μετά το ξύρισμα

Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με αδιάλυτο μηλόξυδο και απλώστε στο σημείο που εμφανίστηκε ο ερεθισμός. Εάν ο ερεθισμός είναι έντονος, απλώστε πρώτα μια λεπτή στρώση μέλι, αφήστε το για πέντε λεπτά, ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε καλά πριν απλώσετε το μηλόξυδο. Η αντιφλεγμονώδης δράση του μηλόξυδου καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, ενώ το οξικό οξύ μαλακώνει το δέρμα ώστε να αποφύγετε τις τρίχες που γυρίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα προλάβετε την "ψαλίδα" στα μαλλιά
Τι μπορείτε να κάνετε για το λίπος στο πρόσωπο
Σπυράκια: Οι απίστευτες αιτίες που έχετε έξαρση ακμής