ΟΜΟΡΦΙΑ

Πιο γερά μαλλιά με αυτά τα αιθέρια έλαια

Με την χρήση αιθέριων ελαίων μπορείτε να δώσετε στην τρίχα τα καλύτερα συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά.

 

Πιο γερά μαλλιά με αυτά τα αιθέρια έλαια

Μερικά από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για αυτόν το σκοπό είναι τα εξής:

Έλαιο από τεϊόδεντρο

Είναι γνωστό ότι βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και των μυκήτων. Αλλά το έλαιο από τεϊόδεντρο είναι ιδανικό και για τα μαλλιά σας. Δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες στην τρίχα, ενώ ανοίγει τους κλειστούς πόρους παραγωγής φυσικών ελαίων στην επιδερμίδα του κεφαλιού, την οποία ταυτόχρονα ενυδατώνει.

Έλαιο λεμονιού

Αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά, τότε αυτό είναι το κατάλληλο για εσάς. Θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε το pH της επιδερμίδας στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που σας προστατεύει από την εμφάνιση ψειρών και θα καταπολεμήσει ακόμα την πιτυρίδα.

Έλαιο μέντας

Δεν ξεχωρίζει μόνο για το άρωμά του. Το έλαιο από μέντα βοηθάει στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας καθώς και στην προστασία από το σπάσιμο. Βάλτε μερικές σταγόνες από έλαιο μέντας στο σαμπουάν που χρησιμοποιείτε και μετά από μερικές εβδομάδες θα διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας θα είναι πιο "πλούσια" και απαλά.

Έλαιο από το δέντρο argan

Το "μαγικό" αυτό έλαιο προέρχεται από το δέντρο argan που ευδοκιμεί στο Μαρόκο. Έχει την ιδιότητα να προστατεύει την τρίχα από την μεγάλη θερμότητα που την καταστρέφει (ήλιος, πιστολάκια, ψαλίδια χτενίσματος). Επίσης περιορίζει το "φριζάρισμα" και ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καταλάβετε αν ένα αιθέριο έλαιο είναι νοθευμένο

Ό,τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο του... χειμώνα

Μοναδική φροντίδα της επιδερμίδας με αιθέρια έλαια

Έξι λόγοι για να μην πετάξετε τις φλούδες από τις μπανάνες