ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι κακές συνήθειες που καταστρέφουν το χαμόγελό σου

Η υγεία των δοντιών και των ούλων επηρεάζει τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού, αποδεικνύοντας ότι τα δόντια είναι ο καθρέφτης της υγείας.

Οι κακές συνήθειες που καταστρέφουν το χαμόγελό σου

Εκτός από την παράλειψη των τακτικών επισκέψεων στον οδοντίατρο και την ελλιπή φροντίδα των δοντιών, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μπορεί να καταστρέψουν το χαμόγελό σας.

Δυνατό βούρτσισμα
Δεν χρειάζεται να βουρτσίζετε τα δόντια σας σαν να τρίβετε ...τις κατσαρόλες με το σύρμα. Όχι μόνο δεν τα καθαρίζετε καλύτερα, αλλά ενδέχεται να αφαιρέσετε το προστατευτικό σμάλτο τους και να προκαλέσετε υποχώρηση των ούλων.

Σταματήστε να τρώτε τα νύχια σας
Εκτός του ότι βάζετε σε κίνδυνο την υγεία και την αισθητική των άκρων σας, διακινδυνεύετε την υγιεινή των δοντιών σας. Τα μικρόβια που βρίσκονται στα νύχια παραμονεύουν και μπορεί να μεταδοθούν στη στοματική κοιλότητα προκαλώντας προβλήματα.

dontia

Μην τα χρησιμοποιείτε ως εργαλεία
Μπορεί να θεωρείτε ότι τα δόντια σας είναι πανίσχυρα, μην επιχειρήσετε όμως να ανοίξετε με αυτά την μπύρα σας ή να ξεμπερδέψετε ένα κόμπο. Μπορεί να επηρεάσετε το σμάλτο τους ή ακόμη και να τα σπάσετε.

Όχι στα παγωμένα
Μην αφήνετε για πολλή ώρα τα δόντια σας εκτεθειμένα σε παγωμένα αντικείμενα. Η θερμοκρασία του πάγου μπορεί να ραγίσει ή ακόμη και να σπάσει τα δόντια.

Προσοχή στο λεμόνι
Το κιτρικό οξύ του λεμονιού έχει την ικανότητα να διαβρώνει την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να προκληθεί υπερευαισθησία στο κρύο ποτό ή φαγητό.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καθαρίσετε τα δόντια σας χωρίς οδοντόβουρτσα!