ΟΜΟΡΦΙΑ

Ανάπλαση Προσώπου με βλαστοκύτταρα

Η αποτελεσματική ανανέωση του προσώπου μπορεί πλέον να γίνει με μια ιδιαίτερα αποδοτική και καταλυτική μέθοδο, με την χρήση βλαστοκυττάρων.

Ανάπλαση Προσώπου με βλαστοκύτταρα

Η μέθοδος αυτή γνωρίζει τις πρώτες της εφαρμογές της στα ιατρεία των Η.Π.Α, και αφορά στην χρήση βλαστοκυττάρων, του λιπώδους ιστού για την ανανέωση του προσώπου.

Αφού εφαρμοστεί η διαδικασία της λιποαναρρόφησης, ο όγκος που αφαιρέθηκε, μεταφέρεται στο εργαστήριο, όπου μέσω ιατρικών χειρισμών πραγματοποιείται αφαίρεση των βλαστοκυττάρων από τον λιπώδη ιστό.

Αυτά, μπορούν να τοποθετηθούν άμεσα στις γραμμές των ρυτίδων, ώστε να τις «γεμίσουν» και να τις εξαλείψουν και αν αυτά βρίσκονται σε περίσσεια ποσότητα μπορούν να αποθηκευτούν και να συντηρηθούν με την κρυογονική μέθοδο για μελλοντική χρήση. Τα βλαστοκύτταρα, παράγουν δύο πολύ βασικά συστατικά για το δέρμα, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή νέων αγγείων στο δέρμα, που οξυγονώνουν και θρέφουν την επιδερμίδα, προσδίδοντας της σφριγηλότητα και νεανικότητα.

Αυτά τα δύο βασικά συστατικά είναι η ελαστίνη και το κολλαγόνο. Απόδοση επιθυμητών αποτελεσμάτων υπάρχει αμέσως μετά την επέμβαση, ενώ η εφαρμογή της δεν επιφέρει παρενέργειες, καθώς τα βλαστοκύτταρα προέρχονται από το οργανισμό του ίδιου του ασθενούς και δεν υπάρχει πιθανότητα φλεγμονής.

Η διαδικασία δεν αφήνει σημάδια και μώλωπες, ούτε προξενείτε πόνος και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του. Πρόκειται για επεμβατική διαδικασία η οποία είναι ιδιαίτερα προοδευτική, κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που μια αισθητική επέμβαση, είναι τόσο φιλική με τον ασθενή, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ανεπιθύμητων παρενεργειών, ή πιθανότητα να μείνουν σημάδια.

Δρ Δανιήλ-Σεφέρη Αναστασία- Πλαστικός Χειρουργός Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε ακόμη:

Λιποδιάλυση μέσω laser: Επίθεση στο λίπος

Νέο είδος βλαστοκυττάρων ανοίγει δυνατότητες για τη δημιουργία ζώων με ανθρώπινα όργανα