ΟΜΟΡΦΙΑ

Λιπαρό δέρμα: Ποια είναι τα… ατοπήματα που πρέπει να αποφύγετε

Η λιπαρότητα του προσώπου είναι συχνή σε όλες τις ηλικίες και η ενοχλητική γυαλάδα που τη συνοδεύει δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Λιπαρό δέρμα: Ποια είναι τα… ατοπήματα που πρέπει να αποφύγετε

Υπάρχουν στην αγορά αρκετά προϊόντα κατάλληλα για τις λιπαρές επιδερμίδες, δεν αρκούν όμως για να λύσετε οριστικά το πρόβλημά σας. Δείτε μερικά συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα και καταλήγουν να κάνουν τα πράγματα... χειρότερα.

1. Λάθος ενυδατική

Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για κάθε τύπο δέρματος και οι λιπαρές επιδερμίδες δεν αποτελούν εξαίρεση. Ωστόσο, ορισμένα συστατικά, όπως το έλαιο καρύδας και το βούτυρο κακάο, φράζουν τους πόρους του δέρματος και δεν είναι κατάλληλα για τις γυναίκες με λιπαρό δέρμα.

2. Πολύ μακιγιάζ

Όσο περισσότερο το μακιγιάζ στο πρόσωπο, τόσο πιο πιθανό να παραμείνουν στο δέρμα υπολείμματα που φράζουν τους πόρους. Οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα είναι καλό να επιλέγουν προϊόντα με πιο ανάλαφρη σύσταση και κυρίως προϊόντα που δεν περιέχουν έλαια. Επίσης, η νιασίνη, παράγωγο της βιταμίνης Β, βοηθά στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας και την περιέχουν αρκετά προϊόντα ομορφιάς.

3. Υπερβολικός καθαρισμός του προσώπου

Πολλές γυναίκες με λιπαρό δέρμα καθαρίζουν το πρόσωπό τους αρκετές φορές την ημέρα και μάλιστα χρησιμοποιούν σκληρά προϊόντα ώστε να απομακρύνουν τη λιπαρότητα. Στην περίπτωση αυτή όμως απομακρύνονται όλα τα φυσικά έλαια τις επιδερμίδας και οι σμηγματογόνοι αδένες ενεργοποιούνται ώστε να αναπληρώσουν –πολλές φορές σε υπέρμετρο βαθμό– τις χαμένες ποσότητες.

4. Ταυτόχρονη χρήση πολλών διαφορετικών προϊόντων

Αντί να χρησιμοποιείτε πολλά διαφορετικά προϊόντα ελπίζοντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ο δερματολόγος μπορεί να συστήσει ένα προϊόν ιδανικό για το δικό σας τύπο δέρματος. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγετε την απόφραξη των πόρων στο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

Έξυπνα tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου
Κρέμα προσώπου με αμυγδαλέλαιο - Φτιάξτε με τα χεράκια σας μία παλιά «συνταγή του Γαληνού»
Ποιο λάθος κάνεις με το αποσμητικό