ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα ξυρίσετε σωστά τη γραμμή του μπικίνι

Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν και έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικές ακόμη εξορμήσεις στις παραλίες.

Πώς θα ξυρίσετε σωστά τη γραμμή του μπικίνι

Βέβαια κάθε εποχή του χρόνου θέλουν οι γυναίκες να κρατούν περιποιημένη τη γραμμή του μπικίνι.

Δείτε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τους λιγότερους δυνατούς ερεθισμούς όταν κάνετε αποτρίχωση με το ξυραφάκι στη γραμμή του μπικίνι.

1. Επενδύστε σε ένα καλό ξυραφάκι

Όσο περισσότερες λεπίδες, τόσο το καλύτερο. Ένα καλό ξυραφάκι θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις λεπίδες, καθώς έτσι η τρίχα αφαιρείται εντελώς από την επιφάνεια της επιδερμίδας και είναι μικρότερος ο κίνδυνος να τραυματιστεί το δέρμα. Για την ευαίσθητη γραμμή του μπικίνι ιδανικά είναι επίσης τα ξυραφάκια με λιπαντική ταινία για ακόμη πιο απαλό ξύρισμα.

2. Προετοιμαστείτε κατάλληλα

Εάν έχετε αφήσει το μπικίνι απεριποίητο για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες, καλό θα είναι να κόψετε λίγο τις τρίχες με το ψαλιδάκι πριν βάλετε το ξυράφι. Στη συνέχεια, καθαρίστε την περιοχή με ζεστό νερό για 10 περίπου λεπτά ώστε να μαλακώσει το δέρμα και να αποφύγετε τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα.

3. Επιλέξτε τον κατάλληλο αφρό

Το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας και κάθε είδους φυσικό έλαιο είναι τα ιδανικά συστατικά για βαθιά ενυδάτωση και προετοιμασία του δέρματος για το ξύρισμα. Απλώστε μια λεπτή στρώση αφρού επάνω στο δέρμα ώστε να βλέπετε τι ξυρίζετε και να αποφύγετε μικροτραυματισμούς.

4. Άφθονο νερό αμέσως μετά το ξύρισμα

Θα πρέπει να ξεπλύνετε το δέρμα αμέσως μετά το ξύρισμα και να τοποθετήσετε μια κρύα κομπρέσα επάνω στη γραμμή του μπικίνι για 10 λεπτά. Μπορείτε στη συνέχεια να απλώσετε μια ενυδατική κρέμα χωρίς αλκοόλη ή τεχνητά αρώματα.

Διαβάστε επίσης:

Με ποια διατροφή θα αποκτήσετε πλούσια και υγιή μαλλιά
Χημικό peeling: Πότε ενδείκνυται και πώς γίνεται