ΟΜΟΡΦΙΑ

Η δίαιτα του μπικίνι: Διατροφή για αδυνάτισμα και ομοιόμορφο μαύρισμα

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και μας κλείνει το μάτι πονηρά για μεγάλες ή μικρές εξορμήσεις σε ακρογιαλές και παραλίες.

Η δίαιτα του μπικίνι: Διατροφή για αδυνάτισμα και ομοιόμορφο μαύρισμα

Φυσικά δακαής πόθος είναι να εξολοθρεύσουμε οποιοδήποτε κουκίδα κυτταρίτιδας έχει απομείνει και να κερδίσουμε τους θαυμαστές μας με το υπέροχο μαύρισμά μας. Εκτός από την σωστή ενυδάτωση, την εντατική γυμναστική, τον επαρκή ύπνο, όλοι γνωρίζουμε ότι μία ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους, με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε τις ιδανικές αναλογίες για το αγαπημένο μας μπικίνι και ταυτόχρονα να ανδείξουμε το ηλιοκαμένο μαύρισμά μας.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω, με την βοήθεια του Λόγω Διατροφής, τι περιέχει μία ισορροπημένη διατροφή που θα μας επιτρέψει να βγούμε με αυτοπεποίθηση στην παραλία και να αναδείξουμε σώμα και μαύρισμα:

Κατ αρχάς η επαρκής ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη καλή λειτουργία του οργανισμού. Ένα σώμα καλά ενυδατωμένο έχει πολύ καλύτερη μεταβολική λειτουργία, κάνει δηλαδή περισσότερες καύσεις, κάτι που βοηθάει στο αδυνάτισμα. Επιπλέον, το νερό προκαλεί έναν πρόσκαιρο κορεσμό στο στομάχι, αλλά και αποβολή τοξινών οι οποίες είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

751f551d2ae1ce17c1edbcf1d17491cc L

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, φρόντισε περισσότερο για την ενυδάτωσή σου. Να έχεις πάντα κοντά σου ένα-δυο μπουκαλάκια με νερό, καθώς και μία ποικιλία ροφημάτων που μπορούν να σε ενυδατώσουν... απολαυστικά! Εφοδιάσου με ροφήματα όπως γάλα, χυμούς, αναψυκτικά (χωρίς θερμίδες αν προσέχεις το βάρος σου), τσάι ή ελληνικό ή στιγμιαίο καφέ, καθώς αποτελούνται κυρίως από νερό και μπορούν να συμβάλλουν και αυτά στην ενυδάτωσή σου! Φυσικά, να θυμάσαι ότι, πολλά ροφήματα μπορεί να «περιέχουν» θερμίδες που πρέπει να συνυπολογίζεις ώστε να μην υπερβαίνεις το «όριο» των θερμίδων που σου αναλογούν καθημερινά.

Ενίσχυση ελαστικότητας & σφριγηλότητας του δέρματος: Ο καλύτερος τρόπος για να δείχνει λαμπερό το μαύρισμά σας και να πείτε «αντίο στην κυτταρίτιδα» είναι να εμπλουτίσετε την επιδερμίδα σας με τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία απομακρύνουν από τον οργανισμό τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την ανάπλαση του δέρματος. Έτσι, η διατροφή σας θα πρέπει να είναι πλούσια σε:

Δαμάσκηνα, κόκκινη/πράσινη πιπεριά, μαϊντανός, ακτινίδιο, λαχανάκια Βρυξελλών, κολοκύθι, Goji berry (Γκότζι μπέρι), Λεμόνι, Πεπόνι, ρόκα: είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότατος και του κολλαγόνου της επιδερμίδας.

Ψάρι, θαλασσινά, πουλερικά: είναι πλούσια σε χαλκό και ψευδάργυρο που ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας μιας και διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος. Οι πρωτεΐνες που περιέχουν είναι υψηλής βιολογικής αξίας και βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης υγρών, που είναι χαρακτηριστική στην περίπτωση της κυτταρίτιδας.

74adc79e49652fdda685fe66785dd1eb L

Όσπρια, λαχανικά, λαδερά: είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες όχι μόνο μειώνουν την απορρόφηση λίπους, αλλά αυξάνουν ταυτόχρονα και τον κορεσμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται. Επιπρόσθετα, δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης, χάρη στο ότι προκαλούν χαμηλή έκκριση ινσουλίνης.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: διακρίνονται για το πλούσιο περιεχόμενό τους σε σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν το μεταβολισμό.

Ελιές/ξηροί καρποί: το αυξημένο περιεχόμενό τους σε βιταμίνη Ε προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος την αφυδάτωση, την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων της επιδερμίδας, χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση που εμποδίζει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών.

Ταυτόχρονα, οι ελιές και οι ξηροί καρποί διακρίνονται για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία με την αντιφλεγμονώδη δράση τους, ενισχύουν την καύση λίπους.

Διαβάστε ακόμη:

Η κακή συνήθεια που εξαντλεί τα αποθέματα βιταμίνης D του οργανισμού σας

Τι να συμπεριλάβετε στο μενού των διακοπών σας

Έξυπνα tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου