ΟΜΟΡΦΙΑ

Ηλιακό έγκαυμα στο κρανίο: Πώς θα το αντιμετωπίσετε

Δεν αρκεί να απλώσετε άφθονη ποσότητα αντηλιακού στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος για να είστε επαρκώς προστατευμένοι από τον ήλιο. Χρειάζονται επίσης γυαλιά για να προστατεύσετε τα μάτια σας αλλά και καπέλο για να προστατεύσετε το κεφάλι σας.

Ηλιακό έγκαυμα στο κρανίο: Πώς θα το αντιμετωπίσετε

Εάν ξεχάσατε αυτό το τελευταίο κατά την τελευταία σας εξόρμηση στην παραλία, πιθανώς εμφανίζετε τα τυπικά συμπτώματα του ηλιακού εγκαύματος στην επιδερμίδα του κρανίου.

bigstock Young Woman Sunbathing On Loun 121504853

Όπως επισημαίνει η Αμερικανίδα δερματολόγος Άριελ Νάγκλερ, το ηλιακό έγκαυμα στο κρανίο είναι πιθανό ακόμη και σε όσους έχουν πολύ πυκνά μαλλιά, οπότε το καπέλο δεν είναι ένα απλό καλοκαιρινό αξεσουάρ αλλά σημαντικό «εργαλείο» προστασίας.

Για να υποχωρήσει ο πόνος και το κοκκίνισμα, απλώστε άφθονη ποσότητα τζελ αλόης επάνω στο κεφάλι πριν από τον ύπνο. Η αλόη είναι γνωστή για την καταπραϋντική και ενυδατική δράση που έχει για το δέρμα.

Το επόμενο πρωί, λούστε τα μαλλιά χωρίς να τρίβετε με δύναμη το κρανίο, χρησιμοποιώντας σαμπουάν που δεν περιέχει αλκοόλη.

Επίσης, αποφύγετε για μερικές ημέρες να χρησιμοποιήσετε προϊόντα styling και πιστολάκι , αφού μπορεί να ερεθίσουν το ταλαιπωρημένο δέρμα.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν ο πόνος δεν υποχωρεί, εάν έχουν εμφανιστεί εξανθήματα στο κρανίο ή εάν ανεβάσετε πυρετό.

Δείτε κι αυτό:

Αντηλιακό: Τα 3 κριτήρια επιλογής που προτείνει η Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας

Ηλιακό έγκαυμα: Σε ποιο σημείο του σώματος είναι πιθανότερο να εξελιχθεί σε μελάνωμα

Ηλιακό έγκαυμα: Τα σωστά βήματα για να το αντιμετωπίσετε