ΟΜΟΡΦΙΑ

Κιρσοί: Φεύγουν ΜΟΝΟ με επέμβαση

Σερφάροντας στο διαδίκτυο, ανακαλύπτεις ότι οι κιρσοί φεύγουν με ένα «θαυματουργό» χάπι. Δεν φεύγουν!!!

Κιρσοί: Φεύγουν ΜΟΝΟ με επέμβαση

Μόλις κατανοήσετε τι είναι οι κιρσοί, θα καταλάβετε ότι δεν γίνεται να εξαφανιστούν «μαγικά». Οι κιρσοί είναι τμήματα φλεβών στα οποία το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά και παραμένει. Σκεφτείτε ότι η μόνη ιατρικά αποδεκτή αντιμετώπιση των κιρσών είναι να καταστραφούν οι πάσχουσες φλέβες και η κυκλοφορία του αίματος να γίνεται από άλλες φλέβες.

Γνωρίζοντας αυτά, θα συμφωνήσετε ότι απόψεις όπως «Οι κιρσοί πρέπει να ωριμάσουν» ή ότι «Οι κιρσοί ξαναφυτρώνουν» είναι απολύτως εσφαλμένες. Κι είναι περισσότερο από προφανές ότι οι κιρσοί ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ με ένα «θαυματουργό» χάπι.

RUWE0V9

Και τι κάνει κάποιος που έχει πρόβλημα κιρσών;

Δεν χάνει χρόνο, γιατί οι κιρσοί στην αρχή είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά με τον καιρό επιφέρουν αίσθημα κόπωσης, πόνους, δυσκολία στην κίνηση και μπορεί να καταλήξουν σε επικίνδυνα φλεβικά έλκη.

Είναι χρήσιμο να παίρνει κανείς κάποιες πρώτες πληροφορίες από το διαδίκτυο, αρκεί η ενημέρωση να προέρχεται από έγκυρη και αξιόπιστη πηγή. Μετά, επισκέπτεται έναν αγγειοχειρουργό με εξειδίκευση στις φλεβικές παθήσεις για να γίνει ασφαλής και εξατομικευμένη διάγνωση, μετά από λήψη Ιστορικού και κλινική εξέταση (Επισκόπηση – Ψηλάφηση – Ακρόαση).

Ακολουθεί triplex φλεβών και αιμοδυναμικός έλεγχος, που είναι απαραίτητος για τον σχεδιασμό της θεραπείας... ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ. Ακολουθεί η τεχνικά άρτια επέμβαση και η απαραίτητη παρακολούθηση.

Συγκεντρώσαμε για εσάς βασικές πληροφορίες για τους κιρσούς από το www.veincenter.gr, το site του Επιστημονικού Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VEIΝCENTER. Επικεφαλής του είναι ο Αθανάσιος Σιάφακας, στρατιωτικός Ιατρός, που θεωρείται κορυφαίος στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική εμπειρία στη διάγνωση και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων.

- 25% των ενήλικων ανδρών και γυναικών στη χώρα μας πάσχει από κιρσούς. Οι κιρσοί είναι φλεβική πάθηση κυρίως των κάτω άκρων - αν και κιρσοί μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος, ακόμα κι εσωτερικά!!!

- Όποιος έχει πρόβλημα κιρσών, πρέπει να απευθύνεται σε Αγγειοχειρουργό με εξειδίκευση στις φλεβικές παθήσεις, κυρίως γιατί είναι καλά ενημερωμένοι για τις σημαντικές εξελίξεις στην ιατρική αντιμετώπιση των κιρσών.

- Είναι φλεβική πάθηση, με κληρονομικά αίτια κυρίως.

- Στην αρχή είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά με τον καιρό επιφέρουν αίσθημα κόπωσης, πόνους, δυσκολία στην κίνηση και μπορεί να καταλήξουν σε επικίνδυνα φλεβικά έλκη.

- Η αντιμετώπισή τους γίνονται εύκολα, ανώδυνα κι αποτελεσματικά.

- Υπάρχουν πολλές, σίγουρες κι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι κατά των κιρσών. Laser, ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, steam, αφρός, μικροφλεβεκτομές, είναι κάποιες από αυτές, και συχνά συνδυάζονται μεταξύ τους.

- Πρέπει πάντα να γίνεται ασφαλής διάγνωση με triplex φλεβών και αιμοδυναμικό έλεγχο.

- Η επέμβαση από ειδικευμένο αγγειοχειρουργό με τις σύγχρονες τεχνικές γίνεται χωρίς γενική αναισθησία ή επισκληρίδιο, ούτε καν μέθη.

- Αμέσως μετά την επέμβαση, ο ασθενής φεύγει περπατώντας, χωρίς πόνους.

- Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά την επέμβαση, είναι πολύ εντυπωσιακή η ιατρική κι αισθητική αποκατάσταση του προβλήματος – και επιπλέον, θα έχετε μια ένδειξη ότι ο αγγειοχειρουργός σας έχει εμπειρία σε ανάλογες επεμβάσεις.

Το τελευταίο ερώτημα είναι: «Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να απαλλαγείτε από τους κιρσούς;» Η απάντηση: Αμέσως μόλις το αποφασίσετε.

Είναι εύκολο, γρήγορο, ανώδυνο, αποτελεσματικό, δεν έχετε κανένα λόγο να το αναβάλετε, έχετε κάθε λόγο να το κάνετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Κάντε διάγνωση στον γιατρό που επισκέπτεστε!