ΟΜΟΡΦΙΑ

Τέσσερις αποτελεσματικές λύσεις για τα μαύρα στίγματα

Τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται στο πρόσωπο όταν οι πόροι του δέρματος φράζουν λόγω της συσσώρευσης σμήγματος, νεκρών κυττάρων, ρύπων και υπολειμμάτων.

Τέσσερις αποτελεσματικές λύσεις για τα μαύρα στίγματα

Το υπερβολικό τρίψιμο του προσώπου δεν βοηθά, αφού οδηγεί σε ερεθισμούς και φλεγμονές. Από την άλλη, η χρήση σκληρών προϊόντων καθαρισμού έχει σαν αποτέλεσμα να απομακρύνονται εντελώς τα φυσικά έλαια του δέρματος και επομένως να ενεργοποιείται η διαδικασία υπερπαραγωγής λιπαρότητας.

Δείτε τέσσερις καλές λύσεις για να αντιμετωπίσετε ή να προλάβετε τα μαύρα στίγματα.

1. Απολέπιση

Είναι απαραίτητη για να απομακρυνθούν υπολείμματα και νεκρά κύτταρα από τους πόρους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν του εμπορίου που ταιριάζει στον δικό σας τύπο δέρματος ή να φτιάξετε μια σπιτική κρέμα απολέπισης με μαγειρική σόδα και νερό ή μηλόξυδο.

bigstock Woman with spotty skin with de 85198403

2. Μάσκες προσώπου

Μάσκες που περιέχουν άργιλο ή ενεργό άνθρακα καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους, ενώ παράλληλα απορροφούν τα περιττά έλαια. Οι μάσκες πρέπει να εφαρμόζονται τακτικά, αλλά όχι καθημερινά, ώστε να αποφευχθούν ερεθισμοί.

3. Σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ

Τα δύο οξέα εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα ώστε να διασπάσουν τα έλαια που έχουν συσσωρευτεί στους πόρους. Το σαλικυλικό και το γλυκολικό οξύ βρίσκονται σε πληθώρα προϊόντων περιποίησης, όπως λοσιόν καθαρισμού, κρέμες απολέπισης και φαρμακευτικές κρέμες.

4. Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή αποτελούν παράγωγα της βιταμίνης Α. Καθαρίζουν τους πόρους του δέρματος και αποτρέπουν την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων. Επίσης, τα ρετινοειδή προωθούν την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος. Θα τα βρείτε σε συνταγογραφούμενα και μη προϊόντα.

Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας ώστε να σας προτείνει τις λύσεις που ταιριάζουν στον δικό σας τύπο δέρματος και στις δικές σας ανάγκες.

Πηγή: Medical Daily

Δείτε κι αυτό:

Έξι φυσικές λύσεις ενάντια στα σπυράκια

Τα 5 ποτά που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος

Έξι φυσικές λύσεις για τα σκασμένα χείλη