ΟΜΟΡΦΙΑ

Ξηρό & ερεθισμένο δέρμα: Αντιμετώπιση με αυτές τις 5 τροφές

Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας λόγω της διαφοράς μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών χώρων που βιώνουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα, είναι «σκληρές» για το δέρμα.

Ξηρό & ερεθισμένο δέρμα: Αντιμετώπιση με αυτές τις 5 τροφές

Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να χρησιμοποιούν σκληρά καθαριστικά επιτείνοντας το πρόβλημα.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας υγιή, είναι μέσω της διατροφής.

Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση σάλτσας ντομάτας για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, λιπαρών ψαριών όπως οι σαρδέλες που είναι πλούσιες σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα και σκουροπράσινων λαχανικών που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Τι γίνεται όμως όταν η επιδερμίδα είναι διψασμένη και αφυδατωμένη; Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές με υπερτροφές που αποδεδειγμένα βοηθούν το δέρμα σας.

Γάλα και μέλι

Τα λιπαρά και το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γάλα καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα όταν εφαρμοστούν τοπικά. Κάντε κομπρέσες με ένα κομμάτι ύφασμα που θα βουτήξετε σε κρύο γάλα και εφαρμόσετε τοπικά στο σημείο που είναι ερεθισμένο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε προϊόντα που συνδυάζουν γάλα και μέλι. Το μέλι έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία του δέρματος, ενώ έχει και αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

bigstock 135201617

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας προσφέρει φυσική ενυδάτωση στο δέρμα σας σε συνδυασμό με τις αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιικές ιδιότητές του. Το λάδι καρύδας που δεν έχει υποστεί επεξεργασία είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το δέρμα που έχει τάση για ακμή.

bigstock Coconuts and coconut oil on wo 64265926

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες, χάρη στις πολυφαινόλες, τις αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν το σώμα από οξειδωτικές βλάβες, οι οποίες με τον καιρό μπορούν να οδηγήσουν σε παθήσεις, όπως ο καρκίνος ή τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

bigstock Olive Oil 253480

Σόγια

Πολλά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας περιέχουν σόγια, η οποία βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και συγκρατεί το κολλαγόνο, αποτρέποντας το «σπάσιμο» της επιδερμίδας.

bigstock Soy Milk With Soya Beans 103348664

Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι προστατεύει τον οργανισμό από την υπεριώδη ακτινοβολία, τόσο όταν χρησιμοποιείται τοπικά όσο και όταν το πίνετε. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, όπως η ροδόχρους ακμή, η ακμή και το έκζεμα.

Διαβάστε επίσης:

Ενυδάτωση προσώπου: Οι «χρυσοί κανόνες» των δερματολόγων