ΟΜΟΡΦΙΑ

Κριθαράκι στο μάτι: Μήπως φταίει το μακιγιάζ;

Το κριθαράκι στο μάτι είναι μια συχνή ενόχληση που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση ενός κόκκινου εξανθήματος στο βλεφαρικό χείλος λόγω λοίμωξης, συνήθως από το βακτήριο χρυσίζων σταφυλόκοκκος.

Κριθαράκι στο μάτι: Μήπως φταίει το μακιγιάζ;

Οι συνήθειες των γυναικών όσον αφορά την περιποίηση του προσώπου τους και τη χρήση προϊόντων μακιγιάζ πολλές φορές είναι η αιτία που εμφανίζεται το κριθαράκι στο μάτι.

bigstock Makeup Eye Shadow Brush 132608540

Η κοινή χρήση εργαλείων (σφουγγαράκια και πινέλα) και προϊόντων μακιγιάζ, η παράλειψη του ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο και η χρήση πολυκαιρισμένων προϊόντων (μολύβι ματιών 6+ μηνών, προϊόντα σε υγρή μορφή 3+ μηνών) συμβάλλουν στην ανάπτυξη βακτηρίων στην περιοχή των ματιών και επομένως μπορεί να οδηγήσουν στο κριθαράκι.

Χρειάζεται λοιπόν πολύ καλή αφαίρεση του μακιγιάζ, βαθύς καθαρισμός του προσώπου πριν τον ύπνο αλλά και προσεκτική αποθήκευση των προϊόντων μακιγιάζ και συχνός καθαρισμός των εργαλείων μακιγιάζ.

Εάν παρόλα αυτά εμφανιστεί κριθαράκι στο μάτι, συνιστάται η εφαρμογή ζεστής κομπρέσας εωσότου υποχωρήσει. Επίσης, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το κριθαράκι καλό είναι να μην εφαρμόζεται κανένα καλλυντικό στην περιοχή των ματιών.

Πηγή: womenshealthmag.com

Δείτε κι αυτό:

Πώς να βάζετε μολύβι ματιών για να μην ερεθίζετε τα μάτια σας