ΟΜΟΡΦΙΑ

Tips για να κάψετε περισσότερο λίπος με το περπάτημα

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας με μηδενικό κόστος και χωρίς εξοπλισμό. Επίσης, είναι άσκηση χαμηλής έντασης, οπότε είναι κατάλληλη για άτομα κάθε ηλικίας.

Tips για να κάψετε περισσότερο λίπος με το περπάτημα

Το ξέρατε όμως ότι με το περπάτημα μπορείτε να κάψετε και λίπος;

Σύμφωνα με μελέτη του 2015, οι γυναίκες που απολαμβάνουν τακτικά έναν ζωηρό περίπατο τείνουν να έχουν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και μικρότερη περίμετρο μέσης σε σύγκριση με γυναίκες που επιλέγουν άλλες μορφές γυμναστικής.

bigstock Woman nordic speed power walki 79924564

Για έξτρα καύση λίπους με το περπάτημα, ακολουθήστε τις παρακάτω στρατηγικές!

1. Να περπατάτε αρκετά γρήγορα ώστε να δυσκολεύεστε να μιλήσετε

Ποιος έχει χρόνο για δίωρους περιπάτους κάθε μέρα; Θα πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας. Ανεβάζοντας την ταχύτητα και την ένταση του βαδίσματός σας θα αυξήσετε τις καύσεις, θα βελτιώσετε την καρδιοαναπνευστική σας ικανότητα και φυσικά θα χάσετε βάρος. Για να καταλάβετε εάν περπατάτε αρκετά γρήγορα, εστιάστε στην αναπνοή σας. Όταν η ταχύτητά σας είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μη σας επιτρέπει να μιλήσετε άνετα με τον συν-περιπατητή σας ή στο τηλέφωνο, τότε είστε σε καλό δρόμο.

2. Αυξομειώστε την ένταση

Δεν χρειάζεται να σπάσετε τα κοντέρ για να πετύχετε τον στόχο σας. Μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο έδειξε ότι οι εναλλαγές ταχύτητας στο περπάτημα βοηθούν να κάψετε έως και 20% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν περπατάτε με σταθερό ρυθμό.

3. Αποφύγετε τα σνακ, εκτός κι αν περπατάτε το πρωί

Η γυμναστική με άδειο στομάχι δεν είναι καλή στρατηγική, όμως ο οργανισμός δεν χρειάζεται πολύ «καύσιμο» πριν από μια ήπια δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, τουλάχιστον σε σύγκριση με μια προπόνηση υψηλής έντασης. Η ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας εξασφαλίσει την ενέργεια που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας. Εξαίρεση αποτελεί η πρωινή γυμναστική, αφού το στομάχι έχει παραμείνει άδειο για πολλές ώρες. Στην περίπτωση αυτή συνιστάται ένα ελαφρύ πρωινό.

4. Κάντε ανεφοδιασμό μετά από περπάτημα μίας ώρας

Δεν είναι απαραίτητο να φάτε μετά από ένα γρήγορο περίπατο 15 ή 30 λεπτών, όμως η άσκηση που διαρκεί πάνω από μία ώρα εξαντλεί τα αποθέματα γλυκογόνου του οργανισμού. Για να δώσετε στους μυς σας την τροφή που χρειάζονται, επιλέξτε ένα σνακ με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες σε αναλογία τρία προς ένα. Μερικές καλές επιλογές είναι η μπανάνα σε συνδυασμό με το φιστικοβούτυρο, το ψωμί ολικής άλεσης σε συνδυασμό με αβοκάντο και το σοκολατούχο γάλα.

5. Μην ξεχνάτε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης

Καλό το περπάτημα, αλλά για αποτελεσματικότερες καύσεις και απώλεια βάρους δεν πρέπει να παραμελήσετε τη μυϊκή σας μάζα, η οποία από μόνη της καταναλώνει αρκετή ενέργεια. Σταματήστε το περπάτημα περίπου ανά 10 λεπτά για να κάνετε μερικά βαθιά καθίσματα, πουσ-απς ή επιτόπου άλματα.

Δείτε κι αυτό:

Έξι τρόποι να κάψετε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα