ΟΜΟΡΦΙΑ

Το σύστημα διάγνωσης που θα σας βοηθήσει να νικήσετε την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση αποτελεί μια σοβαρή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη ζωή τους.

Το σύστημα διάγνωσης που θα σας βοηθήσει να νικήσετε την τριχόπτωση

Η πιο συχνή αιτία της τριχόπτωσης είναι η κληρονομικότητα, ωστόσο υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες οι οποίοι μπορεί να επιδεινώσουν ή να επιταχύνουν την απώλεια των μαλλιών –όπως η γήρανση, το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, οι δερματικές παθήσεις, οι λοιμώξεις, η ατμοσφαιρική ρύπανση– και τους οποίους ένας ασθενής πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του προτού ξεκινήσει την κατάλληλη για εκείνον θεραπεία.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι η βάση για τη σωστή θεραπεία

Βάση για τη σωστή, αποτελεσματική και οριστική θεραπεία της τριχόπτωσης αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση και είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε και να κατανοήσουμε το γεγονός αυτό, διότι έρευνες έχουν δείξει πως ένας στους τρεις δεν γνωρίζει από τι ακριβώς πάσχει και δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα του προβλήματός του!

Πράγματι, το ποσοστό των ασθενών που εφαρμόζουν θεραπείες τριχόπτωσης χωρίς προηγουμένως να έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ αγγίζει το 67,3%. Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα άτομα ξεκινούν θεραπείες χωρίς να γνωρίζουν πώς ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.

Πώς η τριχόπτωση συνδέεται με την κατάθλιψη

Δυστυχώς, σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με επικεφαλής τον καθηγητή της, Χαράλαμπο Παπαγεωργίου, σε συνεργασία με το DHI Global Medical Group, ένας στους δέκα ασθενείς που αναζητούν λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσής τους στο DHI αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα που χρήζει ιατρικής βοήθειας προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα.

Το DHI Global Medical Group ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Γιώτη το 1970 στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια και σήμερα αριθμεί περισσότερες από 60 κλινικές σε όλο τον κόσμο, έχοντας βοηθήσει περισσότερους από 200.000 ασθενείς με τριχόπτωση. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα «Μελέτη των παθήσεων των τριχών και Ψυχοπαθολογία. Ο Ψυχολογικός άξονας. Ανίχνευση και παρέμβαση», το 63% των ασθενών που επισκέπτονται το DHI για θέματα τριχόπτωσης, εμφανίζουν καταθλιπτικά και δυσμορφοβικά συμπτώματα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η τριχόπτωση έχει τελικά πολύ πιο σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία ενός ατόμου απ’ όσο πιστεύαμε, γι’ αυτό και η έγκαιρη διάγνωση κρίνεται απαραίτητη!

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Επειδή, λοιπόν, η σωστή διάγνωση αποτελεί τη βάση για την επιτυχή και μόνιμη θεραπεία της τριχόπτωσης, στα κέντρα του DHI Global Medical Group, ο κάθε ασθενής μπορεί να πάρει ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει πραγματοποιώντας το τεστ DSA και Hair Biology Test, είτε πρόκειται για μια θεραπεία τριχόπτωσης, είτε χρειάζεται να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, όμως, είναι επίσης απαραίτητη η τήρηση μιας ρουτίνας περιποίησης με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων, καθώς και εξίσου η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής.

- Οι απαραίτητες βιταμίνες

Η λήψη διαφόρων βιταμινών όπως η βιοτίνη, η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, οι βιταμίνες C, Β3 και E καθώς και ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος βοηθούν στην υγεία της τρίχας. Πιο αναλυτικά, η βιταμίνη Β3 συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας του θύλακα της τρίχας και στην ενυδάτωση των μαλλιών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το χαμηλό επίπεδο του χαλκού συσχετίζεται με το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών, γι’ αυτό και είναι απαραίτητος για την υγιή λειτουργία πολλών βασικών ενζύμων στο σώμα και φυσικά αποτελεί συστατικό της νέας σειράς προϊόντων της DHI.

- Προσεκτική χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών

Όπως τονίσαμε, ωστόσο, προκειμένου να παραμένουν λαμπερά, δυνατά και πλούσια, τα μαλλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα με καλλυντικά προϊόντα που συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας της τρίχας. Η νέα σειρά προϊόντων του DHI Global Medical Group για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, περιέχει βελτιωμένη σύνθεση και φυσικά συστατικά από τη Μεσόγειο και αποτελεί την καλύτερη επιλογή και μια σίγουρη ασπίδα προστασίας για τα μαλλιά.

Ειδικότερα, η νέα σειρά προϊόντων DHI Global Medical Group αποτελείται από ένα ενδυναμωτικό σαμπουάν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, ένα εξαιρετικά ήπιο σαμπουάν που προσφέρει ολοκληρωμένη και σε βάθος καταπραϋντική και αντιερεθιστική δράση και είναι ιδανικό για χρήση σε ευαίσθητες επιδερμίδες ή μετά από θεραπεία εμφύτευσης μαλλιών. Παράλληλα, η DHI δημιούργησε μια ξεχωριστή λοσιόν κατά της τριχόπτωσης, η οποία είναι ιδανική για την ενυδάτωση και προστασία των μαλλιών, καθώς και μια καταπραϋντική λοσιόν για μείωση των ερεθισμών και των φλεγμονών, η οποία είναι επίσης ιδανική για χρήση μετά από εμφύτευση μαλλιών.

- Προσεκτικό λούσιμο και βούρτσισμα

Εκτός από τη χρήση κατάλληλων προϊόντων, όμως, είναι σημαντικό να γίνεται προσεκτικό λούσιμο και βούρτσισμα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα μαλλιά ταλαιπωρούνται με αποτέλεσμα τη σταδιακή τους πτώση.

- Η σημασία του σωστού ύπνου

Μην ξεχνάτε ακόμη τη σημασία του ύπνου. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ για τη σωστή συντήρηση, θρέψη και ενδυνάμωση των μαλλιών σας από τον ίδιο τον οργανισμό.

- Πείτε όχι στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Η αποφυγή της έκθεσης των μαλλιών σε έντονες καιρικές συνθήκες είναι σημαντική. Για παράδειγμα, οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αλλά και η σε περιοχές έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτουν την τρίχα και εμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Διότι μπορεί να το αγνοούσατε, αλλά πλέον αποδεικνύεται και επιστημονικά πως ο κοινωνικός και ψυχολογικός αντίκτυπος που επιφέρει η απώλεια των μαλλιών ενδέχεται να είναι μεγάλος. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε τη σημασία της διάγνωσης και της φροντίδας των μαλλιών σε καθημερινό επίπεδο.