ΟΜΟΡΦΙΑ

Κάθε πότε πρέπει να πλένετε τις βούρτσες των μαλλιών

Η βούτσα είναι ένα «εργαλείο» ομορφιάς που χρησιμοποιούμε καθημερινά, επομένως πρέπει να φροντίζουμε να την καθαρίζουμε, όπως κάνουμε άλλωστε με άλλα παρόμοια είδη, όπως τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ.

Κάθε πότε πρέπει να πλένετε τις βούρτσες των μαλλιών

Θεωρείτε αυτό το βήμα περιττό; Ξανασκεφτείτε το...

Καθαρή βούρτσα σημαίνει υγιή μαλλιά, επισημαίνουν οι ειδικοί, επομένως πρέπει να φροντίζετε να την καθαρίζετε τακτικά. Πέρα από αυτά που βλέπουμε επάνω στη βούρτσα, όπως τρίχες και υπολείμματα προϊόντων περιποίησης, υπάρχουν και αυτά που δεν βλέπουμε, όπως νεκρά κύτταρα του δέρματος και ακάρεα σκόνης.

bigstock 159656321

Το περιβάλλον αυτό είναι ιδανικό για να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες, επομένως υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης, αναφέρει η δερματολόγος Sejal Shah. Ακόμη όμως κι αν αποφύγετε τη λοίμωξη, τα υπολείμματα που υπάρχουν στη βούρτσα των μαλλιών σίγουρα θα «σαμποτάρουν» την όψη των μαλλιών σας, αφού θα τα κάνουν να μοιάζουν άτονα και λιπαρά ακόμη κι αν είναι φρεσκολουσμένα.

Πρέπει λοιπόν να αφαιρείτε τις τρίχες επάνω από τις βούρτσες τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση και να τις πλένετε ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους. Για παράδειγμα, για τις πλαστικές βούρτσες θα πρέπει να βάλετε σε ένα μπολ λίγο ζεστό νερό και μερικές σταγόνες σαμπουάν και, αφού τις τρίψετε, να τις αφήστε να στεγνώσουν. Για τις ξύλινες βούρτσες, επειδή το υλικό είναι ελαφρώς πιο ευαίσθητο, αρκεστείτε σε ένα γρήγορο τρίψιμο με ένα ήπιο σαπούνι.

Διαβάστε επίσης:

Πότε πρέπει να πετάτε τα σφουγγαράκια και τα πινέλα του μακιγιάζ