ΟΜΟΡΦΙΑ

Ψωμάκια: Καταπολεμήστε τα για πάντα και υποδεχθείτε χαρούμενες το καλοκαίρι

Όπως είναι γνωστό, η συσσώρευση λίπους στο σώμα μας, τείνει να συγκεντρώνεται σε κάποια σημεία περισσότερο και σε κάποια σημεία λιγότερο.

Ψωμάκια: Καταπολεμήστε τα για πάντα και υποδεχθείτε χαρούμενες το καλοκαίρι

Οι περισσότερες γυναίκες, φαίνεται να εμφανίζουν συχνότερη συσσώρευση λίπους στην περιοχή των γλουτών και της περιφέρειας, τα οποία είναι γνωστά και ως «ψωμάκια». Εφαρμόζοντας όμως τα tips παρακάτω, θα σας βοηθήσουν στην μείωση του λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή και θα υποδεχθείτε με χαρά το φετεινό καλοκαίρι!

- Προσθέστε στα φαγητά σας μαϊντανό: Λόγω της διουριτικής του δράσης βοηθάει στη κατακράτηση υγρών.

- Περιορίστε το αλάτι και τις κρυφές πηγές αλατιού (μουστάρδα, κέτσαπ, έτοιμα dressing, αλλαντικά, παστά κ.α.), καθώς αυξάνουν την κατακράτηση υγρών και εμποδίζουν την καύση του λίπους

- Καταναλώστε συχνά σνακ: η κατανάλωση σνακ θα σας αποτρέψει από την υπερφαγία και θα σας προσδώσει ενέργεια. Φροντίστε να καταναλώνετε σνακ, χαμηλότερα των 150 kcal και πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

bigstock Glass Salt Shaker 160642661 n51

- Καταγράψτε τα γεύματά σας: είναι σημαντικό να γνωρίζετε την καθημερινή θερμιδική σας πρόσληψη και να μειώσετε τις θερμίδες αν αυτό είναι απαραίτητο. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε, έδειξε ότι όσοι κατέγραφαν επί 6 ημέρες το διατροφικό τους πρόγραμμα έχασαν διπλάσιο βάρος από εκείνους που το έκαναν για μια ημέρα ή λιγότερο.

- Πιείτε νερό: προτιμήστε να πίνετε νερό αντί για αναψυκτικά, σόδα ή συσκευασμένους χυμούς με ζάχαρη. Το νερό μας κρατάει ενυδατωμένους και μας βοηθάει στην απώλεια βάρους ενώ η κατανάλωση του πριν τα γεύματα συνεισφέρει στην ελεγχόμενη κατανάλωση φαγητού.

- Μην ξεχνάτε το πρωινό: το πρωινό αποτελεί από τα σπουδαιότερα γεύματα στην διατροφή μας και δεν πρέπει να παραλείπεται καθώς επιβραδύνει την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και κατά συνέπεια την καύση του λίπους. Αποφύγετε τα γεύματα πλούσια σε ζάχαρη με ραφιναρισμένους υδατάνθρακες και προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν πρωτεΐνες και πλούσιες φυτικές ίνες. Η κατανάλωση πρωτεϊνών θα σας προσδώσει το αίσθημα πληρότητας και ενέργειας για την αερόβια άσκηση το πρωί ενώ συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας.

- Κάντε αερόβια άσκηση: η καύση των θερμίδων αποτελεί κλειδί στη μείωση του ολικού σωματικού λίπους. Προτιμήστε ασκήσεις που θα σας επιτρέψουν τη μέγιστη καύση λίπους ενώ παράλληλα θα τονώσουν τα πόδια σας, όπως για παράδειγμα η ποδηλασία, το τρέξιμο και το σχοινάκι. Για εμφανή αποτελέσματα, ασκηθείτε επί 60 λεπτά, πέντε φορές την εβδομάδα.

c4b94e8b7a367f99d52ee8d8a25ca376 XL

- Διασχίστε ανηφορικά σημεία: προτιμήστε να διασχίσετε ένα λόφο ή να ανεβείτε μια σκάλα αντί για μια επίπεδη επιφάνεια. Θα αισθανθείτε το ρυθμό της καρδιάς σας να αυξάνεται καθώς αυτό συνεπάγεται ότι υπόκεισθε σε σκληρότερη σωματική άσκηση και καίτε περισσότερες θερμίδες. Με τον τρόπο αυτό, στοχεύετε άμεσα στην εκγύμναση των δικέφαλων, των μηρών και των γλουτών.

- Τοπικές ασκήσεις: με την εφαρμογή εξιδεικευμένων ασκήσεων για τα πόδια και την περιοχή των γλουτών, βοηθάτε στην μείωση του λίπους στις συγκεκριμένες περιοχές ενώ τα πόδια σας θα φαίνονται ταυτόχρονα πιο αδύνατα και γυμνασμένα.

- Κοιμηθείτε σωστά: ο κατάλληλος ύπνος είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Η έλλειψη ύπνου δυσχεραίνει την απώλεια βάρους ενώ ταυτόχρονα προκαλείται το αίσθημα κόπωσης το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μας αποτρέπει από την φυσική δραστηριότητα.

- Λάβετε υπόψιν τα γονίδια: αν το σώμα σας είναι διαμορφωμένο σε σχήμα «αχλαδιού», το ίδιο της μητέρας σας και/ἠ της γιαγιάς σας, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει κάποια φυσική δραστηριότητα ή σωστή διατροφή τότε μπορείτε να εφαρμόσετε τις απαιτούμενες αλλαγές για βέλτιστα αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση μην αφήσετε το άγχος και το αίσθημα απογοήτευσης να σας καταβάλλει. Αγαπήστε το σώμα σας έτσι όπως ακριβώς είναι!

Διαβάστε ακόμη:

Ψωμάκια: Η ιδανική διατροφή για να τα εξαφανίσετε



Μπορούμε να καταπολεμήσουμε το λίπος τοπικά;

Yπάρχει περίπτωση η γυμναστική να χαλάει τη δίαιτά σου και το αντίθετο;