ΟΜΟΡΦΙΑ

Κυτταρίτιδα: Δείτε πώς θα την καταπολεμήσετε για πάντα

Η κυτταρίτιδα είναι εναπόθεση λιποκυττάρων κατά σωρούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, γόνατα, κλπ.) σε συνδυασμό με λιπώδη διήθηση και ίνωση, που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση του δέρματος στα σημεία αυτά σαν "φλοιό πορτοκαλιού".

Κυτταρίτιδα: Δείτε πώς θα την καταπολεμήσετε για πάντα

Στη δημιουργία κυτταρίτιδας συμβάλλουν γενετικοί, οργανικοί, ορμονικοί και αγγειακοί παράγοντες, που επιδεινώνονται λόγω της καθιστικής ζωής, του άγχους και των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών. Μια από τις πιο πρόσφατες εναλλακτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους είναι η λιποδιάλυση, με την έγχυση ήπιων φαρμακευτικών ουσιών και ενζύμων στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Οι χημικές αυτές ουσίες διασπούν το λίπος το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της διούρησης.

Το πρωτόκολλο εφαρμογής της βασίζεται στην μικροέγχυση μιας φυτικά προερχόμενης ουσίας (λεκιθίνη σόγιας) που ονομάζεται phosphatidylcholine.

Παράλληλα με τη φωσφατιδυλχολίνη, τα υπόλοιπα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα (εκχυλίσματα βοτάνων που αυξάνουν την λιπόλυση και διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων) με αποτέλεσμα σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες (καφεϊνη, προκαϊνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση, φωσφατυδιλχολίνη, κλπ.) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες, βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Η θεραπεία εφαρμόζεται συνήθως κάθε 15 με 20 ημέρες, ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ο αριθμός των συνεδριών είναι συνήθως 6 - 8. Μετά τη θεραπεία εμφανίζεται ένα ερύθημα και ένα ήπιο οίδημα στην περιοχή που εφαρμόστηκε η θεραπεία, το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη θεραπεία και η χρήση είναι απόλυτα ασφαλής.

Δρ. Τάνια Βλαδένη Ph.d.,M.Sc. Δερματολόγος Αφροδισιολόγος, Υγιεινολόγος και Επιμελήτρια- Διευθύντρια, στο Α ΠΕΔΥ

Διαβάστε ακόμη:

Τεστ: Δείτε αν έχετε κατακράτηση υγρών

Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα

Το συστατικό που διασπά το λίπος – Σε ποιες τροφές θα το βρείτε