ΟΜΟΡΦΙΑ

Καθημερινό ζύγισμα: Πώς βοηθά στην απώλεια βάρους

Το καθημερινό ζύγισμα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της προσπάθειάς σας για απώλεια βάρους.

Καθημερινό ζύγισμα: Πώς βοηθά στην απώλεια βάρους

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 47 υπέρβαρους άντρες και γυναίκες οι οποίοι ακολούθησαν το ίδιο πρόγραμμα αδυνατίσματος, έδειξε ότι όσοι ζυγίζονταν καθημερινά έχασαν τριπλάσιο βάρος απ’ ό,τι όσοι απέφευγαν τη ζυγαριά.

Η μέση απώλεια των εθελοντών που ζυγίζονταν επτά ημέρες την εβδομάδα ήταν σχεδόν 9,5 κιλά σε χρονικό διάστημα έξι μηνών - μία απώλεια που όχι μόνο είναι εμφανής, αλλά αρκεί για να μειωθεί και ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και άλλων ασθενειών.

Αντιθέτως, όσοι ζυγίζονταν σπανιότερα από μία φορά την εβδομάδα έχασαν κατά μέσον όρο 3,1 κιλά.

bigstock Scale 2627970

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Duke, στις ΗΠΑ, που πραγματοποίησαν τη μελέτη πιστεύουν ότι το καθημερινό ζύγισμα αποτελεί ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσει κανείς την προσπάθεια, ενώ επιτρέπει την άμεση λήψη μέτρων σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η απώλεια ανακόπτεται.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι εθελοντές συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια στην αρχή και στο τέλος της, στα οποία ανέφεραν τι και πότε έτρωγαν, πόση τηλεόραση έβλεπαν και πόσο γυμνάζονταν.

Η ανάλυση των απαντήσεών τους έδειξαν ότι όσοι ζυγίζονταν καθημερινά είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να περιορίσουν τις θερμίδες που κατανάλωναν και διπλάσιες πιθανότητες να μειώσουν το τσιμπολόγημα, να αρνηθούν τα γλυκά επιδόρπια και να περιορίσουν την τηλεόραση που έβλεπαν.

Διαβάστε επίσης:

Ζυγαριά: Οι 4 περιπτώσεις που πρέπει να την αποφεύγεις

Πότε η ζυγαριά σας δίνει... παραπλανητικές απαντήσεις