ΟΜΟΡΦΙΑ

Θέλεις δυνατά και λαμπερά μαλλιά; Αυτές είναι οι 5 απαραίτητες τροφές

Ακόμη και αν φροντίζετε καθημερινά τα μαλλιά σας, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς, δεν πρέπει να παραβλέπετε το σημαντικό ρόλο της διατροφής.

Θέλεις δυνατά και λαμπερά μαλλιά; Αυτές είναι οι 5 απαραίτητες τροφές

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η υγεία ξεκινάει από μέσα και αποτυπώνεται και στην εμφάνισή μας.

Τα μαλλιά δεν αποτελούν εξαίρεση γι’ αυτό δείτε τις 5 τροφές που πρέπει να καταναλώνετε πιο συχνά, αν θέλετε να είναι υγιή και λαμπερά.

Καστανό ρύζι

Το πυρίτιο είναι ένα χημικό στοιχείο που συμμετέχει στη σύνθεση των οστών και είναι σημαντικό για την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος. Το πυρίτιο βοηθά την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό του κεφαλιού, με αποτέλεσμα την υγιή ανάπτυξη των τριχών και την απομάκρυνση της αραίωσης. Καλές πηγές πυριτίου είναι οι σπόροι δημητριακών, όπως η βρόμη, το κριθάρι, το σιτάρι και το καστανό ρύζι.

Γαρίφαλο

Το γνωστό μπαχαρικό με το υπέροχο άρωμα και την έντονη γεύση είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, τα οποία βοηθούν την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων. Μπορείτε να το προσθέσετε σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ενώ δίνει μοναδική γεύση στο τσάι.

whole egg

Αυγά

Τα είναι καλή πηγή βιταμίνης Β, γνωστή και ως βιοτίνη, η οποία βοηθά στην παραγωγή νέων κυττάρων και την εκ νέου ανάπτυξη των χαμένων μαλλιών. Επειδή η αποτελεσματικότητα της βιοτίνης μέσω των συμπληρωμάτων και των προϊόντων για τα μαλλιά παραμένει ανεπιβεβαίωτη, προσπαθήστε να τη λαμβάνετε μέσω της διατροφής, καταναλώνοντας αυγά, φυστικοβούτυρο, λαχανικά και ψωμί ολικής αλέσεως.

Βιολογικό μοσχάρι

Το βόειο κρέας που προέρχεται από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με χόρτο, είναι πλούσιο σε λυσίνη και σίδηρο, συστατικά απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με τριχόπτωση είδαν βελτίωση μέσω θεραπείας που περιλάμβανε λυσίνη και σίδηρο. Είναι επίσης γνωστό ότι η σοβαρή έλλειψη σιδήρου σχετίζεται με την τριχόπτωση.

bigstock Sesame Seed Oil And Sesame See 125136395

Σπόροι σουσαμιού

Το σουσάμι είναι πολύ πλούσιο σε μαγνήσιο, συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τη φλεγμονή που σχετίζεται με την απώλεια μαλλιών. Μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία υγιών μαλλιών. Βάλτε λοιπόν στη ζωή σας το σουσάμι και το ταχίνι, που είναι εξαιρετικά θρεπτικά για τα μαλλιά και την υγεία σας συνολικά.

Διαβάστε επίσης:

Μαλλιά: Τρία σημάδια που δείχνουν προβλήματα υγείας

Δέρμα με νεανική λάμψη: 4 tips που θα σε βοηθήσουν να το αποκτήσεις