ΟΜΟΡΦΙΑ

Tips προετοιμασίας του δέρματος για να διαρκέσει περισσότερο το μαύρισμα

Ακόμη κι αν δεν σας αρέσει να κάθεστε πολλή ώρα στον ήλιο –κάτι που σας κάνει καλό άλλωστε, αφού έτσι προστατεύετε το δέρμα σας από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία– σίγουρα θέλετε να αποκτήσετε τουλάχιστον ένα ελαφρύ «χρυσαφένιο» χρώμα στην επιδερμίδα σας και να το κρατήσετε, ιδανικά, μέχρι και το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Tips προετοιμασίας του δέρματος για να διαρκέσει περισσότερο το μαύρισμα

Το μυστικό για μαύρισμα που διαρκεί βρίσκεται στη σωστή προετοιμασία του δέρματος πριν την έκθεση στον ήλιο.

1. Καλή απολέπιση

Το μαύρισμα δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια αλλαγή στην απόχρωση της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος, δηλαδή της επιδερμίδας. Για να μη χάσετε γρήγορα το μαύρισμά σας, πρέπει να διατηρήσετε την επιδερμίδα ανέπαφη για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε αν έχετε κάνει καλή απολέπιση πριν εκτεθείτε στον ήλιο. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα ώστε να ανανεωθεί κι έτσι ο ήλιος να «ζωγραφίσει» επάνω σε καθαρό και φρέσκο «καμβά».

2. Αποτρίχωση

Η αποτρίχωση πρέπει να γίνεται μία μέρα πριν το μπάνιο στη θάλασσα και την έκθεση στον ήλιο, για να αποφύγετε μολύνσεις και ερεθισμούς. Είτε γίνεται με κερί είτε με ξυραφάκι, η αποτρίχωση θα απομακρύνει και τα τελευταία νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα –εφόσον έχετε κάνει απολέπιση πριν– βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα του μαυρίσματος.

bigstock Beautiful bohemian styled and 126401333

Έξτρα tips

- Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας. Επιλέξτε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας 30-50 για ασφαλές μαύρισμα. Είναι μύθος ότι το αντηλιακό εμποδίζει το μαύρισμα, απλώς προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

- Ενυδατωθείτε καλά. Η επαρκής ενυδάτωση μέσω του νερού αλλά και των φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι σωτήρια για το δέρμα. Αν τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού είναι χαμηλά, αυτό αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να αντανακλάται στο δέρμα με τη μορφή ξηρότητας και ξεφλουδίσματος.

Πηγή: menshealth.com

Διαβάστε επίσης:

Τα 3 βήματα για τη σωστή επιλογή αντηλιακού

Η δίαιτα του μπικίνι: Διατροφή για αδυνάτισμα και ομοιόμορφο μαύρισμα