ΟΜΟΡΦΙΑ

Γρήγορη απώλεια βάρους: 4 βασικά tips για να το καταφέρεις

Η γρήγορη απώλεια κιλών δεν είναι ανέφικτη, αν όμως στοχεύετε στη διατήρηση του βάρους, είναι απαραίτητο να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής και να αποφεύγετε τις διατροφικές ατασθαλίες.

Γρήγορη απώλεια βάρους: 4 βασικά tips για να το καταφέρεις

Οι αυστηρές δίαιτες τις περισσότερες φορές αποτυγχάνουν και όσο γρήγορα χάνονται τα κιλά, τόσο εύκολα τα ξαναπαίρνει κανείς, συχνά και περισσότερα.

Κάνοντας όμως τις παρακάτω βασικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορείτε να χάσετε άμεσα βάρος και το κυριότερο να το διατηρήσετε, εφόσον μείνετε συνεπείς σε αυτές τις αλλαγές:

Κάντε το πράσινο τσάι μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας

Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού έχει αποδειχθεί ότι έχουν θετική επίδραση τόσο στην απώλεια όσο και στη διατήρηση του βάρους. Παράλληλα, σας βοηθά να μένετε ενυδατωμένοι, βασικός παράγοντας για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Προσπαθήστε ωστόσο να αποφεύγετε τα αναψυκτικά με τσάι, τα οποία συχνά περιέχουν ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά.

Άσκηση

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος αλλά η άσκηση που κάνατε μέχρι τώρα δεν σας βοηθά, δοκιμάστε ασκήσεις στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα στρώμα γυμναστικής. Κάνοντας 10-15 λεπτά γυμναστικής σε στρώμα κάθε πρωί, βοηθάτε τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος, το οποίο παίζει βασικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Τα λεμφαγγεία αποτελούν ένα σύστημα φιλτραρίσματος του σώματος, καθώς «εξαλείφουν» τα σκουπίδια γύρω από τα κύτταρά σας. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού είναι ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι ασκούνται. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν τον ανεκτίμητο ρόλο του λεμφικού συστήματος και τη μοναδική του ικανότητα να «πετά» τα μεταβολικά απόβλητα ανάμεσα από τα κενά των ιστών. Καθεμία από τις ασκήσεις σε στρώμα (τέντωμα, κύλιση κλπ.) ενεργοποιεί τα λεμφαγγεία και τα τριχοειδή αγγεία σε ολόκληρο το σώμα.

no sugar

Κόψτε τη ζάχαρη

Σχεδόν όλα τα επιστημονικά ευρήματα συγκλίνουν στην ανάγκη αποφυγής της ζάχαρης για όποιον θέλει να χάσει βάρος. Τα επεξεργασμένα σάκχαρα συνδέονται άμεσα με τη φλεγμονή στο σώμα, η οποία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τις περισσότερες ασθένειες. Η ζάχαρη αποθηκεύεται ως λίπος στο σώμα, καθώς τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από ανθυγιεινά λιπαρά. Κόψτε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με φυσικά σάκχαρα (μέλι, αγαύη κλπ.).

Προτεραιότητα στις πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό προκαλεί αίσθημα κορεσμού καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και έτσι αποφεύγετε τα γλυκά σνακ αργά το βράδι. Είναι σημαντικό όλα τα γεύματά σας να περιλαμβάνουν πρωτεΐνη. Τα λιπαρά επίσης προκαλούν κορεσμό και όταν καταναλώνονται με μέτρο (το 30% των θερμίδων να προέρχεται από αυτά) βοηθούν στην καύση λίπους. Τα αυγά σε συνδυασμό με λίγα λιπαρά αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Διαβάστε επίσης:

Η αντιγηραντική δίαιτα που συνιστούν οι επιστήμονες!

Μακροχρόνιες δίαιτες: Οι κίνδυνοι για την υγεία