ΟΜΟΡΦΙΑ

Αλήθεια, πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μετά τα 40;

Το μήκος των μαλλιών συνδυαστικά με την ηλικία, είναι ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τόσο τις ενδιαφερόμενες, όσο και τους κομμωτές.

Αλήθεια, πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μετά τα 40;

Κάποτε οι γυναίκες πίστευαν ότι τα κοντά μαλλιά τις κάνουν να δείχνουν πιο νέες. Σήμερα, τα μακριά μαλλιά εξασφαλίζουν στυλ, αέρα και κυρίως «κάλυψη» ακόμη και σε ένα πιο ταλαιπωρημένο πρόσωπο.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κόβεις τα μαλλιά μετά τα 40», δηλώνει ο Κρις Μακ Μίλαν, ο κομμωτής που στο κομμωτήριό του στο Λος 'Αντζελες, φροντίζει τις γυαλιστερές τούφες της Τζένιφερ 'Ανιστον και των συναδέλφων της. «Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο. Το μήκος πρέπει να φτάνει μέχρι το στήθος. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά αν το ξεπεράσει τότε από περιποιημένη γυναίκα γίνεται «γιαγιά χίπι». Αυτοί οι τρεις πόντοι είναι που κάνουν τη διαφορά».

Τα μακριά μαλλιά πρέπει να έχουν όγκο. Ένα καλό κούρεμα με διάφορα μήκη και το κατάλληλο φιλάρισμα θα τα βοηθήσει να τον αποκτήσουν. Συγχρόνως όμως έχουν ανάγκη από καλή υγεία. «Οι χημικές διαδικασίες κι οτιδήποτε κακοποιεί την τρίχα όπως ρόλλευ, σφιχτές κοτσίδες και άλλα, όχι μόνο προκαλούν σπάσιμο, αλλά μπορούν να καταστρέψουν μόνιμα τις ρίζες», επισημαίνει ο Νεοϋορκέζος δερματολόγος Μάικλ Λόριν Ριντ. Επίσης, καλό είναι να μην ξεχνάμε πως η κακή κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής είναι η αιτία που κρύβεται πίσω από πολλά προβλήματα των μαλλιών. Το μασάζ στο κεφάλι ανακουφίζει την ένταση και διεγείρει την παροχή του αίματος.

Πηγή: www.newwoman.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τριχωτό κεφαλής: 4 μυστικά για υγιή και όμορφα μαλλιά

Ψωρίαση στο τριχωτό της κεφαλής: Αίτια και αντιμετώπιση