Οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών και το τρίπτυχο της επιτυχίας τους

Η πρώτη είναι η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών Strip (FUT): Πρόκειται για την πρώτη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόστηκε διεθνώς. Η Strip (FUT) κατ΄ ουσίαν αναπαράγει τον φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών, επειδή τα μαλλιά φυτρώνουν ανά σύνολα από 1 έως 4 τριχών. Πραγματοποιείται με μαζική εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής) και μεταφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης.

Η συγκεκριμένη τεχνική έχει εξελιχθεί από τον Δρ Ιωάννη Παπαγγελόπουλο και την επιστημονική ομάδα του στην εξειδικευμένη κλινική HAIRTRANSPLANT. Η τεχνική ονομάζεται Micro-strip και εφαρμόζεται σε υποψηφίους προς μεταμόσχευση μαλλιών που είναι αδύνατη η λήψη μοσχευμάτων με την κλασική strip λόγω έλλειψης ελαστικότητας της δότριας περιοχής αλλά και σε περιπτώσεις πολύ μικρής δότριας περιοχής.

Η δεύτερη είναι η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE: Με τη Follicular Unit Extraction (FUE) κάθε τριχοθυλάκιο λαμβάνεται ξεχωριστά, ανεξάρτητα και διάσπαρτα από διάφορες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής. Πρόκειται για μια μέθοδο εμφύτευσης που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα μετά το 2000. Μεγάλο μέρος των ενδιαφερόμενων στράφηκε προς αυτή τη μέθοδο, καθώς παρουσίασε μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τον τρόπο που χρησιμοποιούσαν τότε οι περισσότεροι γιατροί για τη μεταμόσχευση μαλλιών που είχαν εκπαιδευτεί στην Strip.

therapeies

Η FUE έγινε γρήγορα γνωστή καθώς με την πάροδο των ετών, πέτυχε να:

- Είναι ελάχιστα επεμβατική τεχνική για την εμφύτευση των μαλλιών.

- Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ενώ ο πόνος είναι ελάχιστος έως μηδενικός κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης. Έχει καταπληκτικά αποτελέσματα ως προς τον χρόνο ανάρρωσης, καθώς με αυτή τη μέθοδο δεν γίνονται ράμματα. Είναι εξίσου κατάλληλη για μικρές επεμβάσεις, όπως στην περιοχή των φρυδιών ή μεγάλες επεμβάσεις στο τριχωτό της κεφαλής.

Το όπλο για την επιτυχία της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η εξατομίκευση της επέμβασης για κάθε ενδιαφερόμενο, κάτι που εφαρμόζει πιστά ο Δρ Ιωάννης Παπαγγελόπουλος, βασιζόμενος στο τρίπτυχο: «αξιοπιστία, τεχνογνωσία, εξειδίκευση».

Στη HAIRTRANSPLANT δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση κάποιος ενδιαφερόμενος να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών αν δεν την έχει ανάγκη. Και φυσικά δεν θα υποβληθεί στη διαδικασία κάποιος αν η δότρια περιοχή που διαθέτει δεν είναι κατάλληλη. Μια συνάντηση στο πλαίσιο μιας δωρεάν συμβουλευτικής συνεδρίας με τον Δρ Ιωάννη Παπαγγελόπουλο και την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του μπορεί να πείσει και τους πιο δύσπιστους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα τριχόπτωσης. Γι’ αυτό και δίδουν γραπτή εγγύηση επαναφύτρωσης κάθε τριχοθυλακίου, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα θα είναι για μία ζωή.

Ο Δρ Ιωάννης Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του έχουν κατορθώσει τα τελευταία χρόνια να βρίσκονται στην κορυφή στο ζήτημα της μεταμόσχευσης μαλλιών αλλά και στο ζήτημα της τριχόπτωσης, αξιοποιώντας τόσο τις γνώσεις όσο και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει.

papaggelopoulos2

Σε συνδυασμό με τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση, καταφέρνουν να εξασφαλίσουν το ασφαλέστερο και καλύτερο αποτέλεσμα. Με χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό τους, θεωρούνται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα εξειδικευμένα κέντρα Μεταμόσχευσης Μαλλιών της Ευρώπης. Η εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα γιατρών της HAIRTRANSPLANT και η υποδομή των κλινικών είναι δύο επιπλέον παράγοντες που ορίζουν την επιλογή του ενδιαφερόμενου. Κάθε άνδρας και γυναίκα που ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει μεταμόσχευση μαλλιών οφείλει να επιλέξει και να εμπιστευτεί τους κατάλληλους επιστήμονες και το ειδικό κέντρο για να προχωρήσει σε μια καθοριστική για την εμφάνισή του κίνηση, γι’ αυτό και οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Η ομάδα της HAIRTRANSPLANT εγγυάται όχι μόνο το καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα αλλά και την καλύτερη εξατομικευμένη τεχνική, ακριβώς λόγω της εξειδίκευσης στις θεραπείες τριχόπτωσης και μεταμόσχευσης μαλλιών. Καθώς σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για τεχνικές που εμπίπτουν στον τομέα της μικροχειρουργικής, οι μόνοι που είναι εξουσιοδοτημένοι να εφαρμόσουν κάποια τεχνική μεταμόσχευσης είναι οι πλαστικοί χειρουργοί και οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι που έχουν εμπειρία.

Να σημειωθεί ότι η αναγνώριση του Δρ Ιωάννη Παπαγγελόπουλου ως ενός από τους επιφανέστερους δερματολόγους-δερματοχειρουργούς αποτιμάται και στη συνεργασία με το ΥΓΕΙΑ, ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία, που συγκαταλέγεται στα κορυφαία 500 του κόσμου που έχουν λάβει τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval®)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο http://www.hairtransplant.gr/