ΟΜΟΡΦΙΑ

Επιδερμίδα με φραγμένους πόρους: Τι πρέπει να προσέχετε

Οι άνθρωποι με φραγμένους πόρους στην επιδερμίδα του προσώπου καταφεύγουν σε διάφορες λύσεις, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτούς και να βελτιώσουν την όψη του προσώπου.

Επιδερμίδα με φραγμένους πόρους: Τι πρέπει να προσέχετε

Όταν κλείνουν οι πόροι της επιδερμίδας, δημιουργούνται μαύρα στίγματα από νεκρά κύτταρα και βρωμιά.

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους φράσσουν οι πόροι του δέρματος. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ορμόνες, τα βακτήρια, αλλά και ο υπερβολικός καθαρισμός της επιδερμίδας.

Το μέγεθος των πόρων είναι γενετικό, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που επηρεάζει το αν θα φράξουν με σμήγμα.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πόροι του δέρματος έχουν την ικανότητα αυτοκαθαρισμού και δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι γι’ αυτό.

atmos

Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως θέλουν να τους συρρικνώσουν ή ακόμη καλύτερα να τους εξαφανίσουν.

Ο Michael Freeman, δερματολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bond της Αυστραλίας, υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει ποτέ να πιέζετε ένα μαύρο στίγμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ρήξη των σμηγματογόνων αδένων.

Συστήνει τη χρήση προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας που περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία αποτρέπει την πάχυνση των πόρων, που σημαίνει ότι δεν έχουν μπλοκάρει οι σμηγματογόνοι αδένες.

Είναι επίσης σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό και όχι ζεστό νερό για να αποφεύγετε τον ερεθισμό του.

Προειδοποιεί τέλος, ότι διάφορες μέθοδοι για μείωση των πόρων μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία της επιδερμίδας.

Η χρήση ατμού στο πρόσωπο μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας ροδόχρου ακμή σε όσους είναι επιρρεπείς στη δερματική νόσο.

Η ροδόχρους ακμή, γνωστή και ως ακμή των ενηλίκων, είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια με βασικά χαρακτηριστικά την έντονη ερυθρότητα και τη διαστολή των αγγείων, κυρίως στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι.

Σε μερικές περιπτώσεις οι βλάβες του δέρματος μπορεί να εκτείνονται στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ σπανιότερα στο λαιμό και το ανώτερο τμήμα του σώματος. Η νόσος είναι κοινή σε άνδρες και γυναίκες, που διανύουν την τέταρτη και πλέον δεκαετία της ζωής τους και έχουν ανοιχτόχρωμο κυρίως δέρμα.

Η ροδόχρους ακμή δεν είναι επικίνδυνη νόσος, αλλά επηρεάζει σε σοβαρό σημείο την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση των ατόμων που πάσχουν από αυτή.

Πηγή: express.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Οι συνήθειες που φράζουν τους πόρους του δέρματος

Δέρμα: Οι κίνδυνοι από τα λάθη στην απολέπιση