ΟΜΟΡΦΙΑ

Απώλεια βάρους: 8 φθινοπωρινές τροφές για να πετύχεις τον στόχο σου

Ένα από τα θετικά της αλλαγής του καιρού και της πτώσης της θερμοκρασίας, είναι και η αλλαγή της διατροφής, την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με τα συστατικά του φθινοπώρου.

Απώλεια βάρους: 8 φθινοπωρινές τροφές για να πετύχεις τον στόχο σου

Το νόστιμο φαγητό δεν είναι απαραίτητα ανθυγιεινό ή παχυντικό, ούτε πρέπει να στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Δείτε τις τροφές του φθινοπώρου, με τις οποίες μπορείτε να συμμαχήσετε αν θέλετε να αδυνατίσετε:

laxanakia vruxellon

Λαχανάκια Βρυξελλών

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά και λίγη πρωτεΐνη, που θα σας κρατήσει χορτάτους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών.

glukopatata

Γλυκοπατάτα

Συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου, «κόβειν» την όρεξη και βοηθά στην πέψη λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, ενώ παράλληλα σας βοηθά να χάσετε βάρος.

kanella

Κανέλα

Δεν είναι τροφή, αλλά η προσθήκη της στο φαγητό και τα ποτά, εκτός του ότι τους δίνει αξεπέραστη γεύση, συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, ενισχύει το μεταβολισμό, μειώνει τη χοληστερόλη και βοηθά στην απώλεια βάρους.

brocolo suntagi

Κουνουπίδι

Πρόκειται για μια υπερτροφή φτωχή σε υδατάνθρακες, πλούσια σε φυτικές ίνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, που μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε πολλά πιάτα με λίγες θερμίδες.

sporoi kolokuthas

Σπόροι κολοκύθας

Οι θρεπτικοί σπόροι κολοκύθας περιέχουν καλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά, αλλά και τρυπτοφάνη, το αμινοξύ που μειώνει το άγχος και βοηθά στον ύπνο.

Spaghetti Squash

Σπαγγέτι από σκουός

Το σπαγγέτι από σκουός (μικρές κίτρινες κολοκύθες), είναι ένα μη-αμυλούχο πιάτο, χωρίς γλουτένη. Με 10 γραμμάρια υδατανθράκων ανά φλιτζάνι, τα μακαρόνια από σκουός μπορούν να βοηθήσουν στην περικοπή των πολλών υδατανθράκων, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τα ζυμαρικά. Είναι επίσης ένα πιάτο πλούσιο στα αντιοξειδωτικά βήτα-καροτίνη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία συνδέονται με καλή όραση.

Maple Syrup

Σιρόπι σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου χρησιμοποιείται ευρέως από όσους ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε FODMAPS (Fermentable Oligo-, Di-, Monosaccharides, Polyols που σημαίνει ζυμώσιμοι ολιγο-, δι-,μονο-σακχαρίτες και πολυόλες). Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε fodmap υδατάνθρακες μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στα συμπτώματα που προκαλούν τόσο οι λειτουργικές διαταραχές του εντέρου όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου όσο και οι φλεγμονώδεις διαταραχές του εντέρου όπως η νόσος του Crohn. Το σιρόπι σφενδάμου δεν προκαλεί φούσκωμα ή πεπτικά προβλήματα. Είναι επίσης πλούσιο σε μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει σε χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης που προκαλείται από στρες και προκαλεί συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

rodi

Ρόδι

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στην απώλεια βάρους. Το ρόδι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη, αλλά και αντικαρκινικές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης:

Πέντε υπέροχα πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν κόψεις τους «κακούς» υδατάνθρακες

New Nordic Diet: Γιατί μιλούν όλη γι’ αυτή; Δείτε τι περιλαμβάνει