ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει η πρωινή σου ρουτίνα.

Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Ξυπνάς, πίνεις έναν γρήγορο καφέ στο πόδι, ντύνεσαι και φεύγεις από το σπίτι χωρίς καν να φας πρωινό. Αν αυτή είναι η δική σου πρωινή ρουτίνα την οποία δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις, μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις κάπου εδώ. Αν πάλι είσαι διατεθειμένη να ξεκινήσεις τη μέρα σου πιο υγιεινά, με στόχο να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου, να γεμίσεις ενέργεια και να φτιάξεις τη διάθεσή σου, τότε προσπάθησε να εντάξεις στο πρωινό σου πρόγραμμα όσα μπορείς από τα παρακάτω βήματα:

Βήμα #1: Ξύπνα με τον ήχο του «κλασικού» ξυπνητηριού και όχι του κινητού σου. Οι επιστήμονες συμβουλεύουν να μην κοιμόμαστε με το κινητό μας στο κομοδίνο, αλλά να το αφήνουμε έξω από το δωμάτιο ή τουλάχιστον λίγο μακριά από το κρεβάτι. Το φως που εκπέμπει η οθόνη του κινητού, η πιθανότητα να το ακούσουμε αν χτυπήσει, η ακτινοβολία του, ακόμα και η αίσθηση ότι το έχουμε δίπλα μας ανά πάσα στιγμή (άρα μπορούμε να ασχοληθούμε μαζί του), μπορεί, σύμφωνα με έρευνες, να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου μας ή να προκαλέσει αϋπνίες και πονοκεφάλους.

Βήμα #2: Πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Ο οργανισμός σου έχει περάσει αρκετές ώρες χωρίς ενυδάτωση, οπότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να του την προσφέρεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr