ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι συμβουλές των ειδικών για το πρώτο ραντεβού

Μερικές «στρατηγικές»είναι ευνόητες και αποτελεσματικές. Για παράδειγμα, το 95% των γυναικώνπεριμένει ένα θετικό σχόλιο στο πρώτο ραντεβού.

Οι συμβουλές των ειδικών για το πρώτο ραντεβού

Μερικές «στρατηγικές»είναι ευνόητες και αποτελεσματικές. Για παράδειγμα, το 95% των γυναικώνπεριμένει ένα θετικό σχόλιο στο πρώτο ραντεβού.

Αυτό τουλάχιστον δείχνειδημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από γνωστή ιστοσελίδα διαδικτυακών ραντεβού. Δεναρκεί όμως αυτό για να χαρακτηριστεί «πετυχημένο» ένα πρώτο ραντεβού. Τι άλλοπρέπει λοιπόν να προσέχουν οι άνδρες;

Το ντύσιμο

Δημοσκόπηση πουπραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι το μωβ και το λευκό πουκάμισοπήραν τις καλύτερες βαθμολογίες από τις γυναίκες, όταν τις ρώτησαν τι θα ήθελαννα φοράει ένας άντρας στο πρώτο ραντεβού. Αντιθέτως, τη χαμηλότερη βαθμολογίαπήραν το μπλε και το ροζ.

Τον καιρό

Οι γυναίκες έχουν14% περισσότερες πιθανότητες να απαντήσουν θετικά σε μια πρόταση για ραντεβούόταν η μέρα είναι ηλιόλουστη, δηλώνουν Βρετανοί ερευνητές. Ο ήλιος κάνει τις γυναίκεςπιο ευδιάθετες και κοινωνικές κι έτσι γίνονται πιο δεκτικές σε τέτοιου είδουςπροτάσεις.

Τα χείλη

Εάν μια γυναίκαμιλά γρήγορα και δυνατά, χρησιμοποιεί λεξιλόγιο που δείχνει αυτοπεποίθηση καιχρησιμοποιεί μεγάλες προτάσεις είναι αρκετά εξωστρεφής, δηλώνουν ερευνητές απότην Ολλανδία. Πρέπει λοιπόν το πρώτο ραντεβού να γίνει σε ένα πολυσύχναστομέρος με πολύ κόσμο.

Τα θέματασυζήτησης

Υπάρχουν μερικά «ασφαλή»θέματα συζήτησης για ένα πρώτο ραντεβού που βοηθούν μια γυναίκα να χαλαρώσεικαι να ανοιχτεί. Μερικά από αυτά είναι τα ταξίδια, οι ταινίες, η δουλειά και οικαθημερινές συνήθειες.

Το κινητό

Έρευνα πουδημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social and PersonalRelationships δείχνει ότι η παρουσία του κινητού δυσκολεύει την καλήεπικοινωνία. Οι ερευνητές εξηγούν ότι το κινητό μάς θυμίζει τη ζωή μας μακριάαπό το άτομο που έχουμε απέναντί μας κι έτσι χάνουμε τη στιγμή.

Το ρυθμό ομιλίας

Ερευνητές από τοΠανεπιστήμιο του Στάνφορντ δηλώνουν ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που τιςδιακόπτουν κάθε τόσο ώστε να συμφωνήσουν ή να κάνουν ένα σχόλιο. Οι γυναίκεςακολουθούν αυτό το στυλ συζήτησης μεταξύ τους κι έτσι εκτιμούν έναν άνδρα πουτο εφαρμόζει.

Το σεξ

Τελευταίο αλλάσημαντικότερο, τα ζευγάρια πρέπει να αποφεύγουν το σεξ όχι απλώς στο πρώτοραντεβού αλλά τις πρώτες τρεις εβδομάδες γνωριμίας. Μελέτη που δημοσιεύεται στοεπιστημονικό περιοδικό Journal of Sex Research δείχνει ότι το σεξ δημιουργείισχυρούς δεσμούς που μια νέα σχέση δεν μπορεί να υποστηρίξει.