ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Έρευνα: Τι προκαλούν οι γυναικείες καμπύλες στον ανδρικό εγκέφαλο...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι γυναίκες με καμπύλεςθεωρούνται υπερβολικά σέξι;
Έρευνα: Τι προκαλούν οι γυναικείες καμπύλες στον ανδρικό εγκέφαλο...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι γυναίκες με καμπύλεςθεωρούνται υπερβολικά σέξι;

Ερευνητές από το Κέντρο Εξελικτικής Γνώσης του ΚολεγίουGeorgia Gwinnet στην Τζότζια της Ατλάντα θέλησαν να διαπιστώσουν τι συμβαίνειστον εγκέφαλο ενός άνδρα, όταν βλέπει τις καμπύλες μίας γυναίκας.

Στο πλαίσιο των πειραμάτων ζητήθηκε από 14 άνδρες με μέσηηλικία τα 25 έτη, να παρατηρήσουν φωτογραφίες επτά γυναικών, ενώ υποβάλλοντανσε ακτινοδιαγνωστικούς ελέγχους εγκεφάλου.

Στη συνέχεια, οι γυναίκες υπεβλήθησαν σε πλαστικέςεπεμβάσεις ανακατανομής λίπους, κατά τις οποίες λήφθηκε λιπώδης ιστός από τημέση τους και τοποθετήθηκε στους γλουτούς, ενώ το βάρος τους παρέμεινε ίδιο.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τα αποτελέσματα, όταν οι άνδρεςέβλεπαν τις γυναίκες μετά την επέμβαση, ενεργοποιούνταν τμήματα του εγκεφάλου τους,που συνδέονται με την επιβράβευση, όπως επίσης και τα τμήματα εκείνα πουδιεγείρονται από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

«Τα νέα δεδομένα θα μας βοηθήσουν να εμβαθύνουμε σε θέματαεθισμού στην πορνογραφία και τις παρεμφερείς διαταραχές, όπως είναι η στυτικήδυσλειτουργία που προκαλείται από τον εθισμό στην πορνογραφία», εξηγεί οερευνητής Steven Platek.

Τέλος, όπως συμπλήρωσε, τα ευρήματα θα μπορούσαν ακόμη ναβοηθήσουν στην προσέγγιση και ανάλυση της απιστίας σε μία σχέση.