ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι Ιταλοί είναι οι καλύτεροι εραστές!

Τα αποτελέσματα από τη Δημοσκόπηση για το Σεξ των Εθνών ανακήρυξαν τους Ιταλούς «νικητές» ανάμεσα σε έξι διαφορετικές χώρες.

Οι Ιταλοί είναι οι καλύτεροι εραστές!

Τα αποτελέσματα από τη Δημοσκόπηση για το Σεξ των Εθνών ανακήρυξαν τους Ιταλούς «νικητές» ανάμεσα σε έξι διαφορετικές χώρες.

Οι άνδρες και οι γυναίκες από τη γειτονική χώρα δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή σε ποσοστό 64%.

Οι Άγγλοι βρίσκονταν στην τελευταία θέση της λίστας, με ποσοστό 54%.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περισσότερα από 6.000 άτομα από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και την Ιρλανδία.

Οι Σκωτσέζοι φάνηκε να έχουν τις χαμηλότερες προσδοκίες από τη σεξουαλική τους ζωή, καθώς ένας στους δέκα δήλωσε πως δεν περιμένει το σεξ να κρατήσει περισσότερο από δύο λεπτά!

Αντίθετα, πάνω από το 30% των Ιταλών θεωρεί ότι η «φυσιολογική διάρκεια» ξεπερνά τα δέκα λεπτά.

Η έρευνα είχε σαν στόχο να τονίσει τη συχνότητα των περιστατικών πρόωρης εκσπερμάτισης, το συχνότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες στη σεξουαλική τους ζωή. Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι το 20% των συμμετεχόντων θα επιθυμούσε το σεξ να διαρκεί περισσότερο.

Λίγοι ήταν οι άνδρες που μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους με το γιατρό τους. Ιδιαίτερα οι Άγγλοι, οι Σκωτσέζοι και οι Ουαλοί αποδείχθηκαν ιδιαίτερα διστακτικοί να ζητήσουν βοήθεια.

Ο Μάρτιν Τοντ, διευθυντής του Men’s Health Forum δήλωσε πως «η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να προκαλέσει έντονα αισθήματα απογοήτευσης».

«Μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ανδρών και των συντρόφων τους. Είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα και οι άνδρες δεν πρέπει να ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια», τονίζει ο Τοντ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της ιταλικής φαρμακευτικής εταιρείας Menarini.