ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιο… μέγεθος καθορίζει το γυναικείο οργασμό;

Το μέγεθος τελικά μετράει για τις γυναίκες, αλλά όχι με τον τρόπο που ξέραμε μέχρι τώρα…

Ποιο… μέγεθος καθορίζει το γυναικείο οργασμό;

Το μέγεθος τελικά μετράει για τις γυναίκες, αλλά όχι με τον τρόπο που ξέραμε μέχρι τώρα…

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το μέγεθος της κλειτορίδας είναι αυτό που καθορίζει το γυναικείο οργασμό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσκολία να επιτύχουν οργασμό, το μέγεθος της κλειτορίδας είναι μικρότερο.

Παράλληλα, η κλειτορίδα τους βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από τον κόλπο. Οι ερευνητές πιστεύουν πως η μικρότερη απόσταση μεταξύ των δύο βοηθά στην ευκολότερη διέγερση της κλειτορίδας κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι ερευνητές από το Νοσοκομείο Good Samaritan του Οχάιο χρησιμοποίησαν την εγκεφαλική απεικόνιση ώστε να εξετάσουν 30 γυναίκες με μέση ηλικία τα 32 έτη. Οι δέκα από αυτές είχαν δηλώσει πως αντιμετωπίζουν σημαντική δυσκολία να φτάσουν στον οργασμό.

«Αν και η καλή σεξουαλική λειτουργία είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, παρατηρήσαμε ότι το μέγεθος και η θέση της κλειτορίδας παίζουν τεράστιο ρόλο στον οργασμό», δηλώνει η επικεφαλής της μελέτης Δρ Σούζαν Όκλεϊ.

Και συμπληρώνει πως «δεν υπάρχει σημείο G παρά μόνο σημείο Κ – και αυτό είναι η κλειτορίδα».

«Αυτή είναι η βασικότερη πηγή σεξουαλικής απόλαυσης για τη γυναίκα.»

Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες θεραπείες για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν σεξουαλικές διαταραχές. Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine.



Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τον οργασμό. Στα αριστερά, παρουσιάζεται η εγκεφαλική διέγερση στο συνειδητό τμήμα του εγκεφάλου (με πορτοκαλί χρώμα). Στα δεξιά, παρουσιάζεται η εγκεφαλική λειτουργία της στιγμή του οργασμού (με μπλε χρώμα), με απενεργοποίηση των κέντρων του φόβου και των συναισθημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Μία «μαγική ένεση» φτάνει τη γυναίκα σε οργασμό

Σεξουαλική ικανοποίηση: Τι σημαίνει για άνδρες και γυναίκες (γράφημα)

Έρευνα: Η σχέση του γυναικείου οργασμού και της ανδρικής απιστίας