ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Sex και γυναίκες: 5 "μύθοι" και 5 "αλήθειες"

Μάλλον δεν διαφέρει και πολύ ο τρόπος σκέψης γυναικών και ανδρώνγύρω από το sex!

Sex και γυναίκες: 5 "μύθοι" και 5 "αλήθειες"

Μάλλον δεν διαφέρει και πολύ ο τρόπος σκέψης γυναικών και ανδρώνγύρω από το sex!

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από μία νέα πανελλήνια έρευνα τουΑνδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας,που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 400 γυναικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, η κυρίαρχη αντίληψη ότι τα προβλήματασεξουαλικής δυσλειτουργίας αφορούν κυρίως τους άνδρες φαίνεται νακαταρρίπτεται!

Δείτε αναλυτικά ποιοι είναι οι μύθοι και ποιες οι αλήθειες γύρωαπό τη γυναικεία σεξουαλικότητα!

Μύθοι

Η γυναίκα ντρέπεται να μιλήσει για τη σεξουαλική της ζωή

Αντιθέτως, το 83% δηλώνει πρόθυμο ν’ απευθυνθεί σε κάποιονειδικό για να λύσει ένα σεξουαλικό πρόβλημα. Μάλιστα, στην ανοιχτή γραμμήεπικοινωνίας της ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ)το 50% αυτών που καλούν, είναι γυναίκες που ρωτούν πώς μπορούν να πείσουν τοσύντροφό τους να αντιμετωπίσει ένα σεξουαλικό του πρόβλημα.

Η γυναίκα δε διεκδικεί την ερωτική πράξη

Οι γυναίκες, πλέον, όχι μόνο διεκδικούν την ερωτική πράξη,αλλά δηλώνουν κι έτοιμες να πάρουν χημικές ουσίες, προκειμένου να βελτιώσουντην ερωτική τους ζωή.

Οι άνδρες καταφεύγουν περισσότερο στην αυτοϊκανοποίηση απότις γυναίκες

Κι όμως! Σύμφωνα με την έρευνα, το 60% των γυναικώναυτοϊκανοποιείται.

Οι γυναίκες έλκονται από τα πνευματικά κυρίως χαρίσματα ενόςάνδρα και η εξωτερική εμφάνιση είναι για εκείνες δευτερευούσης σημασίας

Πλέον οι γυναίκες έλκονται από το σώμα του άνδρα (κυρίωςγλουτούς, πλάτη, πόδια, το στέρνο- στήθος).

Οι γυναίκες είναι μονογαμικές και οι άνδρες πολυγαμικοί

Στην έρευνα το ποσοστό των γυναικών που αποδέχονται καιπαραδέχονται την ύπαρξη άλλων ερωτικών συντρόφων φτάνει το 30%, αγγίζοντας τοαντίστοιχο ποσοστό των ανδρών.

Αλήθειες

Οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση, αλλά και μετά από αυτήν,έχουν συχνότερους και καλύτερους οργασμούς, όπως και καλύτερη σεξουαλικήδιέγερση.

Η γυναίκα θεωρεί, πλέον, σημαντικό δείκτη της ποιότητας ζωήςτης την ερωτική πράξη και δεν υπολογίζει τα κοινωνικά ταμπού.

Τα γυναικεία γεννητικά όργανα είναι πιο πλούσια σεαισθητήριες απολήξεις σε σχέση με τα ανδρικά

Η γυναικεία κλειτορίδα έχει 6.000 απολήξεις, ενώ το ανδρικόπέος μόλις 400, στοιχείο που δείχνει πως η υποτίμηση του ρόλου της έχει νακάνει περισσότερο με κοινωνικούς παρά με βιολογικούς λόγους.

Η γυναίκα σήμερα εξακολουθεί να έχει ένα μεγάλο κενό στοντρόπο έκφρασης της σεξουαλικότητάς της

Μάλιστα, αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι την τελευταίαδεκαετία έχουν καταρριφθεί αρκετά ταμπού που αφορούσαν στην ισότητα της σχέσης.

Οι γυναίκες, επειδή δεν έχουν «ορατούς» οργασμούς,αντιμετωπίζουν προβλήματα όχι μόνο ψυχολογικού τύπου αλλά και βιολογικά

Πλέον και η επιστήμη αποδέχεται πως το ψυχολογικό και τοβιολογικό είναι αλληλένδετα.