ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Έρευνα: Το ιδανικό μέγεθος του πέους και 3 ακόμα αλήθειες!

Δεν υπάρχει άνδρας που κάποια στιγμή στη ζωή του να μην τονέχουν απασχολήσει τα συγκεκριμένα θέματα.

Έρευνα: Το ιδανικό μέγεθος του πέους και 3 ακόμα αλήθειες!

Δεν υπάρχει άνδρας που κάποια στιγμή στη ζωή του να μην τονέχουν απασχολήσει τα συγκεκριμένα θέματα.

Φυσικά, αναφερόμαστε στο ιδανικό μέγεθος του ανδρικού μορίου,όπως επίσης το σωστό σχήμα, αλλά και εάν οι διαφοροποιήσεις είναι φυσιολογικέςή όχι.

Τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες έρχεται να δώσει το ΕλληνικόΣεξολογικό Ινστιτούτο.

Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέους κατά τη στύση;

Ιδανικό θεωρείται το πέος που έχει μέγεθος κατά την πλήρηστύση από 12 μέχρι 16 εκατοστά. Αν, βέβαια, η στύση δεν είναι πλήρης, τότε είναι δυνατό ναδίνεται η ψευδής εντύπωση του μικρού πέους.


Είναι αλήθεια ότι το μέγεθος του πέους παρουσιάζει μεγάλεςδιαφορές από άντρα σε άντρα;

Οι διαφορές του μεγέθους του πέους είναι σε αναλογίαμικρότερες από τις διαφορές που υπάρχουν στο ανάστημα, το μέγεθος των δακτύλων,το βάρος, το μήκος των χεριών, των ποδιών κ.λ.π. Οι σχετικά μικρές αυτέςδιαφορές δεν επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργικότητα του πέους στη σεξουαλικήεπαφή και δεν μειώνουν τη δυνατότητα της απόλαυσης.


Το μέγεθος του πέους σε στύση έχει σχέση με το μέγεθος τουίδιου πέους σε χάλαση;

Το πέος είναι δυνατό να συρρικνώνεται σε διάφορεςπεριστάσεις, π.χ. όταν κάνει κρύο, στο ψυχρό ντους, όταν ο άντρας αισθάνεταιφόβο, αγωνία ή ντροπή. Άντρες χωρίς αρκετή αυτοπεποίθηση νοιώθουν πολλές φορέςτο πέος τους να συρρικνώνεται υπερβολικά όταν τους παρατηρεί μια γυναίκα. Τοίδιο πέος μπορεί θαυμάσια να έχει τελείως φυσιολογικό μέγεθος κατά τη στύση.


Το μέγεθος του πέους μπορεί να αυξηθεί;

Υπάρχουν εγχειρήσειςπου αυξάνουν το μέγεθος του πέους κατά 2-3 εκατοστά. Η διάμετρος του πέουςμπορεί επίσης να αυξηθεί κατά ένα μικρό ποσοστό. Καλό είναι όμως οι εγχειρήσειςαυτές να γίνονται μόνο σε άντρες που έχουν παθολογικά μικρό πέος γιατίαποτελούν αρκετά σοβαρές επεμβάσεις με δυνητικά σημαντικές επιπλοκές.


Αν οι αμφιβολίες για το μέγεθος του πέους παραμένουν, τιμπορεί να κάνει ένας άντρας;

Οι ανησυχίες για το μέγεθος του πέους είναι πολλές φορέςτόσο βαθιά ριζωμένες στη σκέψη του άντρα που ακόμα και η πιο κατατοπιστικήενημέρωση δεν μπορεί να τις διώξει. Κι ό,τι κι αν λένε οι ειδικοί θα υπάρχουνπάντα άντρες που μετρούν και ξαναμετρούν το μήκος της στύσης τους και δεν τοβρίσκουν ικανοποιητικό. Υπάρχουν, άλλωστε, και παθολογικές περιπτώσεις, έστω καιαν δεν θεωρούνται συχνές.

Στις περιπτώσεις αυτές, δύο ειδών εξετάσεις μπορούν ναξεκαθαρίσουν το πρόβλημα. Η μια είναι ο έλεγχος των γεννητικών ορμονών στοαίμα. Η φυσιολογική ορμονική λειτουργία των όρχεων δεν συνδυάζεται ποτέ μεπαθολογικό μέγεθος του πέους. Η δεύτερη εξέταση είναι το τεστ παπαβερίνης.Πρόκειται για μια προκλητή στύση, που επιτρέπει στον ειδικό να μελετήσει μεακρίβεια τις διαστάσεις του πέους όταν είναι σε στύση και να ενημερώσει τονενδιαφερόμενο. Η αντικειμενικότητα αυτών των εξετάσεων καταφέρνει συνήθως ναξεκαθαρίσει αμφιβολίες μιας ολόκληρης ζωής.